100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Много хрупкави пилешки хапки на фурна

Няма да назоваваме марката fast food, която прави любимите на децата пилешки хапки, но всички се сещате коя е. Факт е, че почти няма дете, което да не обича пилешки хапки. И от друга страна, почти няма майка, която да не изпада в малък ужас, когато трябва да купи в заведение такива на детето си. Всички се опитваме да избягваме пърженото и със сигурност не искаме да даваме на децата си пържени пилешки хапки, но понякога нямаме друг избор, защото малките пакостници могат да ни принудят да направим всичко за тях.

И точно за да се предпазим от това, непрекъснато търсим алтернативи как да сменим любимите на децата пържени неща с непържени такива. Показваме ви сега една разкошна рецепта за пилешки хапки, които стават също толкова хрупкави, колкото и купешките. Само че се приготвят на фурна. И ако купувате пилешко, за чийто произход сте сигурни, то рецептата може да се нарече дори здравословна.

Продукти:

  • 500 г пилешко бонфиле

  • 1 яйце

  • 2-3 с.л. зехтин

  • Сол, пипер, кориандър

  • 3-4 филийки пълнозърнест хляб

  • 1 малка шепа орехи

  • 1 малка шепа бадеми

  • 2-3 с.л. сусам

Начин на приготвяне:

Измийте, почистете месото и нарежете на хапки. Овкусете със сол, пипер, кориандър и други подправки по избор. В купа разбийте яйцето с малко вода, сол и 1 с.л. зехтин. Сложете хапките в купата и разбъркайте, за да се овлажнят добре всички парчета месо.

За панировката – филийките хляб трябва да са предварително изсушени – може да ги оставите от предния ден върху вестник да изсъхнат или леко да запечете на фурна. След като са изсушени, може да ги смелите в чопър или кухненски робот, заедно с орехите и бадемите – може да ползвате и други ядки. Прибавете към тази смес и сусама, прехвърлете в купа и разбъркайте добре.

Всяко парче месо овалвайте в панировката и редете в тава, застлана с хартия за печене и леко намазнена със зехтин. Когато наредите всички хапки, върху всяка капнете по няколко капки зехтин. Печете в загрята фурна до готовност – около 20-25 минути. Сервирайте с млечен сос.  

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...