100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Много хрупкави пилешки хапки на фурна

Няма да назоваваме марката fast food, която прави любимите на децата пилешки хапки, но всички се сещате коя е. Факт е, че почти няма дете, което да не обича пилешки хапки. И от друга страна, почти няма майка, която да не изпада в малък ужас, когато трябва да купи в заведение такива на детето си. Всички се опитваме да избягваме пърженото и със сигурност не искаме да даваме на децата си пържени пилешки хапки, но понякога нямаме друг избор, защото малките пакостници могат да ни принудят да направим всичко за тях.

И точно за да се предпазим от това, непрекъснато търсим алтернативи как да сменим любимите на децата пържени неща с непържени такива. Показваме ви сега една разкошна рецепта за пилешки хапки, които стават също толкова хрупкави, колкото и купешките. Само че се приготвят на фурна. И ако купувате пилешко, за чийто произход сте сигурни, то рецептата може да се нарече дори здравословна.

Продукти:

  • 500 г пилешко бонфиле

  • 1 яйце

  • 2-3 с.л. зехтин

  • Сол, пипер, кориандър

  • 3-4 филийки пълнозърнест хляб

  • 1 малка шепа орехи

  • 1 малка шепа бадеми

  • 2-3 с.л. сусам

Начин на приготвяне:

Измийте, почистете месото и нарежете на хапки. Овкусете със сол, пипер, кориандър и други подправки по избор. В купа разбийте яйцето с малко вода, сол и 1 с.л. зехтин. Сложете хапките в купата и разбъркайте, за да се овлажнят добре всички парчета месо.

За панировката – филийките хляб трябва да са предварително изсушени – може да ги оставите от предния ден върху вестник да изсъхнат или леко да запечете на фурна. След като са изсушени, може да ги смелите в чопър или кухненски робот, заедно с орехите и бадемите – може да ползвате и други ядки. Прибавете към тази смес и сусама, прехвърлете в купа и разбъркайте добре.

Всяко парче месо овалвайте в панировката и редете в тава, застлана с хартия за печене и леко намазнена със зехтин. Когато наредите всички хапки, върху всяка капнете по няколко капки зехтин. Печете в загрята фурна до готовност – около 20-25 минути. Сервирайте с млечен сос.  

Полезни съвети

Как да НЕ изхвърляте никаква храна

Има хора, които казват „не мога да ям два пъти от едно и също ядене“ и ако остане такова, задължително отива в кофата. Или пък виждат, че някои зеленчук е променил леко цвета си и веднага го изхвърлят. Ние сме на другата крайност – мразим да хвърляме храна и особено качествена храна. Готовисме да направим всичко възможно, за да оползотворим дори леко започнала да се разваля храна, само и само з...

Вкусна питка с масло за Бабинден

На 8 януари отблезяваме Бабинден. Денят е хубав български празник, свързан с раждането на децата. Нарича се така, защото на празника се почита и помощта на бабите от селото, която те са оказали на младите майки по време на раждането, или т.нар. бабуване. Денят е свъ...