100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Мароканска салата с кускус, ядки и нахут

След като прочетете необходимите продукти за тази салата, най-вероятно ще си помислите, че рецептата е за десерт. Но не! Това е рецепта за една по-нетрадиционна мароканска салата, която определено е с различен вкус от това, което сме свикнали, но пък това в никакъв случай не означава, че е лоша. Важно за тази салата е наистина да използвате марокански кускус, защото той няма нищо общо с това, което ние наричаме кускус.

Продукти:

  • 270 г марокански кускус

  • 350 мл вода

  • 2 с.л. масло

  • ½ ч.л. сол

  • 75 г сурови бадеми

  • 75 г суров белен шам-фъстък

  • 50 г сушени боровинки

  • 50 г стафиди

  • 450 г нахут от консерва или предварително сварен и отцеден

  • 1 шепа наситнена прясна мента

Начин на приготвяне:

Сложете в тенджера водата да заври заедно с маслото и солта. Когато заври, прибавете кускуса. Свалете от котлона и оставете с капак за 5 минути. Разбъркайте кускуса и прехвърлете в друга купа.

Междувременно запечете бадемите и шам-фъстъка на сух тиган или на фурна за няколко минути. Можете вместо това да ползвате и печени ядки. Когато са готови, прибавете ги към охладения кускус. Прибавете също сушените плодове и нахута. Разбъркайте добре. Преди сервиране прибавете и ментата.

Оригиналната рецепта свършва дотук, но ние смятаме, че без никакъв дресинг салата може да е малко суха. Може да я овкусите леко със сок от лайм, малко зехтин, сол – по ваш избор.  

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...