Продължаваме с Никулденските рецепти, че празникът съвсем, съвсем наближи! Днес подготвихме нещо вълшбено за вас:
1. Филето от сьомга трябва да се посоли и в него да се втрият настъргана лимонова кора (1 с.л.) и пресования или нарязан на ситни кубчета чесън (2 скилидки).
2. В дълбок съд смесете соевия сос, течния мед, водата и зехтин. Разбръквате, докато получите хомогенна смес и заливате с нея филето от сьомга. След което слагате филето за минимум час (може и два) в хладилник.
3. В плоска тава, върху хартия за печене, поставете филето заедно с маринатата и запечете на умерена фурна около половин час. От време на време поливайте филето с марината по време на печенето.
Това е! Желателно е да консумирате докато е топло, а украсата може да е по ваш вкус - от варени картофи с червен лук до ориз.
Ето какво ви е нужно за тази рецепта:
1. Сьомга - 450 гр.
2. Лимонови кори - 1 с.л.
3. Чесън - 2 скилидки
4. Сол - 1 ч. л.
Марината се справи от:
1. Соев сос - 50 мл.
2. Мед - 50 мл.
3. Вода - 50 мл.
4. Зехтин - 50 мл.