100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Магданоз - Чудното стръкче съдържа куп полезни свойства

Магданозът е не само красив завършек на една салата. Чудното стръкче съдържа куп полезни свойства.

Магданозът е богат на антиоксиданти, витамини, минерали и фибри, които помагат за поддържане на ниски нива на холестерола, предотваратява запека, защитава тялото от свободни радикали и рак. Богат е на евгенол - есенциална мазнина, която има терапевтично действие върху зъбите и понижава нивото на кръвната захар при диабетици.

Зелената билка е страхотен източник на калий, манган, желязо и магнезий. Само 100 гр. на ден ни снабдява с 554 мг калий или 12% от препоръчителния дневен прием.

Освен всичко това магданозът съдържа важни антиоксидантни витамини като витамин А, бета-каротен, витамин С, Е, К и фолиева киселина. Свежата билка е богата и на витамин В5, В2, В3 и В6. Те имат важна роля при обмяната на веществата, действайки като ензими.

Най-голямата здравословна полза от магданоза е със сигурност количеството на витамин К. Този важен витамин подпомага костната система и борбата с болестта на Алцхаймер.

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...