Една от любимите ни летни рецепти е пълнени домати - винаги са вкусни, особено когато доматите ти са истински. Как да ги приготвите - лесно и бързо е. Първо трябва да нарежете лука, месото и гъбите. Колкото по-ситно, толкова по-добре. Запържете ги добре, а междувременно започват да режете доматите така, че отгоре да остане капаче. Вътрешността издълбавате, след което поръсвате с малко сол и препоръчва да ги обърнете, за да може да се оцедят от водата.
След като запържите плънката, пълните домата до половина, слагате върху предварително намаслена тава и чуквате едно яйце отгоре.
Загрейте фурната предварително на 180 градуса и ги оставете да се пекат 30 минути. Преди сервиране може да ги поръсите с малко магданоз за цвят и вкус. Това е!
Ето и съставките:
- домати - 4 бр
- гъби - 4 бр.
- пушено месо - 60 г.
- яйца - 4 бр.
- лук - 1 глава
- олио
- магданоз - на вкус