100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Лесни мъфини със сирене

Продукти за 12 броя:

190 г брашно

1 с.л. захар

2 ч.л. бакпулвер

½ ч.л. сл

200 г настъргано сирене

½ ч.ч. прясно мляко

½ ч.ч. кисело мляко

1 яйце

60 г разтопено масло

50 г настърган кашкавал

Щипка черен пипер

Пушен червен пипер за поръсване


 

Включете фурната на 190 С. Пригответе си форма за мъфини, намазана с масло и набрашнена с брашно.

В купа смесете брашното, бакпулвера, солта, захарта, черния пипер и настърганото сирене. В друга купа смесете течните съставки – яйцето, прясното и киселото мляко и маслото. Разбъркайте добре. Прехвърлете течните съставки при сухите и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

Разпределете сместа в 12 форми. Наръсете отгоре с пушен пипер и кашкавал. Печете около 20-25 минути. 

 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...