100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Лесна гарнитура от печени зеленчуци

Когато стане дума за гарнитура към основно ястие, първото, което ни идва наум, са картофи. На по-късен етап се сещаме за ориз или салата, но колкото и да са вкусни тези гарнитури, в един момент омръзват. На вашето внимание представяме една изключително бърза и лесна рецепта за гарнитура от печени зеленчуци, която идеално подхожда както на месо, така и на риба.

Продукти:

2 глави броколи

400 г гъби

Шепа чери домати

Няколко скилидки чесън

1-2 с.л. зехтин

1-2 с.л. вино

Подправки: сол, черен пипер, червен пипер, риган

Начин на приготвяне:

Измийте зеленчуците. Нарежете броколите на розички, чери доматите и гъбите – на половинки. Сложете зеленчуците заедно с обелените скилидки чесън в тава, застлана с хартия за печене. Овкусете със зехтина и подправките. По желание – добавете и вино. Печете до готовност на силна фурна – времето за печене зависи от това, дали предпочитате зеленчуците да омекнат напълно, или да останат леко хрупкави. Можете да добавите и моркови, лук, тиквичка.

Без проблем можете да печете зеленчуците заедно с месо или риба, увити във фолио – ако не искате вкусовете им да се смесват.


 

Полезни съвети

Как да НЕ изхвърляте никаква храна

Има хора, които казват „не мога да ям два пъти от едно и също ядене“ и ако остане такова, задължително отива в кофата. Или пък виждат, че някои зеленчук е променил леко цвета си и веднага го изхвърлят. Ние сме на другата крайност – мразим да хвърляме храна и особено качествена храна. Готовисме да направим всичко възможно, за да оползотворим дори леко започнала да се разваля храна, само и само з...

Вкусна питка с масло за Бабинден

На 8 януари отблезяваме Бабинден. Денят е хубав български празник, свързан с раждането на децата. Нарича се така, защото на празника се почита и помощта на бабите от селото, която те са оказали на младите майки по време на раждането, или т.нар. бабуване. Денят е свъ...