100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Лесен славянски гювеч с грах

Продукти:

6 картофа

200 г ориз

1-2 шепи грах – замразен или от буркан

2 глави лук

3 скилидки чесън

3 моркова

1 буркан домати

2 с.л. олио

1 литър вода

Подправки – сол, пипер, чубрица, риган

Начин на приготвяне:

Картофите се обелват, измиват и нарязват на едри парчета. Лукът, морковите и чесънът се почистват и нарязват на ситно с чопър. Всички продукти се слагат в тава, заливат се с вода и се овкусяват с подправките. Пече се на 200 С до готовност. 

Полезни съвети

Как да НЕ изхвърляте никаква храна

Има хора, които казват „не мога да ям два пъти от едно и също ядене“ и ако остане такова, задължително отива в кофата. Или пък виждат, че някои зеленчук е променил леко цвета си и веднага го изхвърлят. Ние сме на другата крайност – мразим да хвърляме храна и особено качествена храна. Готовисме да направим всичко възможно, за да оползотворим дори леко започнала да се разваля храна, само и само з...

Вкусна питка с масло за Бабинден

На 8 януари отблезяваме Бабинден. Денят е хубав български празник, свързан с раждането на децата. Нарича се така, защото на празника се почита и помощта на бабите от селото, която те са оказали на младите майки по време на раждането, или т.нар. бабуване. Денят е свъ...