100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Лесен славянски гювеч с грах

Продукти:

6 картофа

200 г ориз

1-2 шепи грах – замразен или от буркан

2 глави лук

3 скилидки чесън

3 моркова

1 буркан домати

2 с.л. олио

1 литър вода

Подправки – сол, пипер, чубрица, риган

Начин на приготвяне:

Картофите се обелват, измиват и нарязват на едри парчета. Лукът, морковите и чесънът се почистват и нарязват на ситно с чопър. Всички продукти се слагат в тава, заливат се с вода и се овкусяват с подправките. Пече се на 200 С до готовност. 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...