Продукти:
50 г настъргано сирене чедър
50 г настърган пармеан
1 глава броколи
2 броя пресен лук
2 скилидки чесън
60 г овесени ядки
30 г галата
2-3 яйца
Сол, пипер и олио
Включете фурната да загрява на 200 С. Настържете предварително сирената, нарежете броколите на ситно (с нож или с чопър). Смесете в купата сирената, броколите, наситнения лук, пресования чесън. Прибавете смлените овесени ядки, галетата и 2 яйца. Разбъркайте и при нужда добавете още едно яйце. Овкусете със сол и пипер. Оформете малки кюфтенца – може да използвате лъжица за сладолед.
Подредете ги в тава върху хартия за печене, върху всяко капнете по няколко капки олио или зехтин. Печете до готовност, около 20-тина минути. Сервирайте със сос по избор.