100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Кюфтенца от броколи и сирена

Продукти:

50 г настъргано сирене чедър

50 г настърган пармеан

1 глава броколи

2 броя пресен лук

2 скилидки чесън

60 г овесени ядки

30 г галата

2-3 яйца

Сол, пипер и олио


 

Включете фурната да загрява на 200 С. Настържете предварително сирената, нарежете броколите на ситно (с нож или с чопър). Смесете в купата сирената, броколите, наситнения лук, пресования чесън. Прибавете смлените овесени ядки, галетата и 2 яйца. Разбъркайте и при нужда добавете още едно яйце. Овкусете със сол и пипер. Оформете малки кюфтенца – може да използвате лъжица за сладолед.

Подредете ги в тава върху хартия за печене, върху всяко капнете по няколко капки олио или зехтин. Печете до готовност, около 20-тина минути. Сервирайте със сос по избор.  

 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...