100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Корени за супа - пащърнак, целина, морков

Всички посочени кореноплодни, освен характерни с вкусовите си качества, са изключително полезни.

Тези два фактора ги правят основно допълнение за постни и месни ястия и супи. Те допринасят за богатия аромат и съдържание на храната.

Пащърнак

Един позабравен зеленчук. За радост все по-често се намира на пазара. Пащърнакът съдържа витамин С, витамин А, витамини от групата В (1, 2, 3 , 5 , 6 и 9)

Богат на фибри, които спомагат за намаляване на кръвната захар, кръвно налягане и холестерола.

Пащърнакът е препоръчителен за хора с бъбречни и сърдечно-съдови заболявания, остеопороза, хора с наднормено тегло и целулит.

Източник: Люба Грънчарова

Стимулира храносмилателната и имунната система.

Целина

Друг изключително полезен кореноплоден зеленчук. Целината е с богато съдържание на калий, натрий и манган, витамин С, както и витамини от групата В - 1,2 и 6.

Целина. Източник: Люба Грънчарова

Понижава кръвното налягане и холестерола. Допринася за спокоен сън. Препоръчва се по време на диета да се консумира като добавка към сокове, сурово настъргана и

сварена.

Морков

Още от древността са известни лечебните свойства на морковите. Високо съдържание на бета каротина витамин А, витамини В1 и В2. Съдържа още магнезий, желязо, фосфор, калций, калий, пектин и др.

Моркови. Източник: Люба Грънчарова

Укрепва кръвоносните съдове, подобрява паметта. Полезен за диабетици. Засилва имунната система. Желаещите да намалят теглото си, е добре да изяждат по 1 морков преди ядене.

Сокът от моркови е изключително питателен и полезен. Само не трябва да се прекалява с него, възможно е да се получи оцветяване на кожата, което все пак след време изчезва.

Надявам се тази информация да ви е от полза. Храната, която приготвяте за семейството си, да бъде винаги полезна и вкусна!

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...