Продукти за около 20 броя:
60 мл сладкарска сметана
200 г бял шоколад
1 с.л. масло
½ ч.л. ванилия
70 г кокосови стърготини – пълномаслени
Кората на един портокал
20 лешника – печени или сурови
Белият шоколад се начупва на парчета и се слага заедно със сметаната в купичка и се разтапят на
слаб огън на водна баня. Към тях се добавя маслото и се разбърква отново.
След като се получи хомогенна смес, се сваля от огъня и към нея се добавят ванилията, портокаловите корички и
половината от кокосовите стърготини. Разбърква се добре и се прибира в хладилника да стегне за
няколко часа. След това от стегнатата смес се оформят топчета, в които се слага по един лешник и
се овалват в кокосови стърготини.