100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Класика - пълнени чушки с кайма!

Лятото беше времето за салати и различни вкусотии с пресни зеленчуци, а сега вече е време да извадим чушките от фризера и да започнем да ги пълним. За целта ще ви предложим една много класическа рецепта за пълнене с кайма и други зеленчуци.

Как се прави?

1. Първо трябва да се приготви плънката за чушките като междувременно, ако се използват замразени чушки, се изкарват от фризера.

2. Нарязаните на ситно лук и моркови се запържват за кратко в олио. Добавя се измитият ориз и така, докато стане съвсем леееко златист.

3. След това слагаме и каймата, която е добре омесена и във вид на трохи, да се позапържи.

4. Добавят се червеният пипер, солта, черният пипер, джодженът и настърганият домат, а към тях - и около 150 мл. вода.

5. В този вид се оставя на по-слаб огън, докато поизври водата. Накрая се слага настърганият чесън, чубрицата и босилекът и се оттегля от огъня.

6. С приготвената плънка се пълнят предварително измитите и осолени чушки. Подреждат се в намазнена тава, може да се полеят леко с олио.

7. Дъното на тавата се покрива леко с вода. Чушките се пекат в предварително загрята фурна на 180 С за около 50 минути.

8. Готовите чушки могат да се сервират с таратор, салата или сос по желание.


Какво е нужно?

6 с.л. олио

2 щипка босилек

1 ч.л. чубрица

2 щипка черен пипер млян

2 ч.л. червен пипер

5 с.л. сол

2 бр. моркови

100 гр. ориз

500 гр. кайма

2 щипка джоджен сушен

1 ск. чесън стар

1 бр. домати

1 гл. лук кромид стар

10 бр. зелени чушки

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...