100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Кашкавалени палачинки с овесени ядки

Едно чудесно предложение за бърза закуска или за добавка към обяда. Ако всеки ден трябва да измисляте закуска за детето ти и вече сте се изчерпали откъм идеи, ето ви още една. Тези палачинки се правят изключително лесно, здравословни са и са много вкусни. Можете да ги сложите и в кутията за обяд – вашата или на детето.

Продукти за 1 порция:

1 яйце

50-60 г кашкавал

2 с.л. овесени ядки

1 с.л. царевично брашно

Щипка сол

Щипка чубрица

Начин на приготвяне:

В купичка чукнете яйцето и разбъркайте добре. Прибавете настъргания кашкавал, овесените ядки, брашното и подправките и разбъркайте сместа. Ако ви се стори гъста, капнете няколко капки вода. Ако ви се стори рядка, сгъстете с още малко брашно.

В тиган за палачинки сложете няколко капки мазнина (зехтин, масло, олио), грабвайте от сместа с лъжица и слагайте в тигана. От това количество излизат около 5 малки палачинки. Когато са готови от едната страна, внимателно обърнете с шпатула, за да се запекат от другата страна.  

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...