100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Какво да ядем преди Голямото пиене

С наближаването на Коледа се започват едни празници, едни партита, едни постоянни събирания и купони.

В което няма нищо лошо, освен че са придружени от голямо количество алкохол.

Та, така, имаме веднъж (или два пъти) фирмено коледно парти, още някое коледно парти, на което сме поканени, въпросната Коледа, голямото пиене на Нова година, а след това и задължителните Иванов и Йорданов ден.

С една дума - голямо пиене ни чака. 

Ние обаче трябва да сме ниво и в никакъв случай да не се напиваме. Особено пък на фирмените партита!

Само че големите компании, музиката, разнообразния алкохол и приятелската обстановка предразполага точно към това.

Така че нека проучим каква предварителна подготовка да си направим преди Голямото пиене, за да не се напиваме и да изпадаме в комични ситуации. 

Първо важно правило - не пийте на празен стомах. Ако сте гладни, това е сигурна гаранция, че пиенето ще ви хване много бързо.

Не е добре и да сте крайно преяли - така ще забавите напиването, но пък ще ви е много некомфортно и не е изключено да ви се гади и повръща.

Така че важно е да се намери златната среда. Хапнете малко преди партито и там продължавайте да "мезите", докато си пийвате. 

Следващото най-важно правило - вода, вода и много вода! Не се обезводнявайте в никакъв случай. Пийте много вода, докато консумирате друг алкохол, въпреки че не ви върви особено.

Избягвайте газираните напитки, соковете и енергийните напитки. Те са богати на захар, което допълнително ще усложни положението. Така че наблегнете на водата по време на цялото събиране.

Ето ги и храните, които е добре да хапнете преди пиенето и по време на коктейлите, за да не се напиете твърде бързо:

- кисели краставички - това е трикът на украинците - преди пиене хапват кисели краставички. Всякакви други туршии са помощници срещу напиването.

- бадеми 

- кактус и сок от кактус 

- хумус

- авокадо

- сирене и кашкавал

- аспержи - те могат да спасят и от махмурлук

- зехтин 

- мляко

- плодове, най-вече ябълки и банани

- фъстъчено масло

- сьомга, всякакви риби и хайвер - неслучайно руснаците са открили комбинацията водка с хайвер или водка със солени риби

- картофи и зеле

- препечен хляб

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...