100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Как ни помагат жълтите храни

Какво се съдържа в тях и кои части от тялото ни предпазват?

Днес ще ви запознаем с една група храни, класифицирани според цвета си. Отново става дума за натурално обагряне, а цветът на днешната група храни, с която ще се запознаем, е жълт.

Този цвят традиционно се асоциира с топлота, жизненост. Може би най-първосигналната връзка, която човек прави е със Слънцето.

Жълтото и неговите нюанси са цветовете на есента. Погледнете през процореца. Стига сме гледали, да се образоваме.

Ето го и отбора на жълтите – лимони, банани, тиква, грейпфрут, жълти чушки, ананас, манго, царевица, кайсии, праскови и др.

Всички те са супер богати на витамини и полезни вещества. Освен това са наситени с каротеноиди. Тези органични съединения предпазват от голям спектър сърдечни заболявания и рак.

Антиоксидантният им ефект предпазва артериите от вредните свободни радикали. Натрупването на годините оказва отрицателно влияние на зрението, а каротеноидите, намиращи се в тези храни, пазят очите от дегенеративните процеси, засягащи зрението. 

За полезното действие на витамин С няма да навлизаме в подробности, защото сме го правили нееднократно.

Жълтите храни са добър съюзник на кожата ни. Помагат й като укрепват колагена в кожата, правейки я еластична и красива.

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...