100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Как МАКСИМАЛНО да използваме ябълки

Всички знаем поговорката "Една ябълка на ден гони доктора далеч." Но какво се крие зад тази максима и има ли резон в нейното съдържание.

Една ябълка, изядена сутрин на гладно, прочиства черния дроб. Освен това, ябълките са източник на пектин. А той е важен за правилната функция на дебелото черво, както и действа положително на метаболизма. Ябълките имат супер свойството на снимажават нивата на кръвната захар.

Знаете ли, че да хапнете една абълка, е същото като да си измиете събите. Плодът почиства зъбите и освежава дъха. Уникално, нали?

Но за какво още може да ни послужи ябълката?

Ако сложим парченце ябълка в захарница, образуваната втвърдена захар ще се размекне. И така няма да се затруднявате, като искате да си вземете само една лъжичка за кафето.

Ако сме си купили от магазина не особено узряло авокадо, можете да ускорите процеса като го сложите между ябълките.

Ако поставите ябълка при картофите, няма да прораснат кълнове от тях.

Ако искате да премахнете неприятна миризма от хладилника, поставете една срязана ябълка. Като казахме "миризма в хладнилника", за същия проблем можем да използваме и сода, която да сложим в чашка.

За свеж тен на лицето, направете маска от равни части настъргана ябълка, овесено брашно и зехтин. Разбъркайте добре. Нанесете с масажни действия на почистено лице. След 15 минути изплакнете с вода и нанесете крем за лице.

Сега вече убедихте ли се в уникалното разнообразие от полезни аспекти на ябълката?

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...