100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Как да си сготвим вкусен патладжан

Патладжанът, или синият домат, е един от зеленчуците, които често присъстват на лятната трапеза.

И определено има защо – когато е приготвен подобаващо, той е много ароматен и апетитен, придаващ специфичен вкус на зеленчуковите ястия.

Как да си изберем патладжан? Най-хубав е онзи, който има гладка и лъскава кожа, без да е набръчкан или с точици.

Преди да се захванете с неговото превръщане в кулинарно изкушение, можете да го обелите (по желание). За предпочитане е първо да го нарежете на средно дебели филии.

На пара. В случай, че го задушавате, нарежете филиите на малки кубчета. Смесете с доматен сос (може и салса). Изсипете в тиган, и гответе на умерена температура.

Покрийте с капак, като разбърквате често, докато стане гъста смес. Ще ви отнеме около 15 минути.

Патладжан на скара. Резените леко се намазват със зехтин и се поставят върху скарата. Температурата не трябва да е много висока. Пече се и от двете страни, докато леко покафенее, около 8 минути.

Печен патладжан. Загрейте фурната на 260 С. Намажете и двете страни на резените със зехтин. Подредете ги в голяма тепсия, върху която сте поставили хартия за печене. Запечете от едната страна, след това и от другата. Достатъчни са около 15 минути.

Патладжан соте. Нарежете на кубчета, овкусете със сол. Нека престои така около 5 минути, след това подсушете парчетата. Загрейте 2 супени лъжици зехтин в дълбок тиган. Добавете патладжана. Разбърквайте от време на време, до готовност.

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...