100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Как да сготвим, ако нямаме тиган и котлони?

Случвало ли ви се е да сте в полеви условия и да нямате възможност да сготвите поради липса на посуда? Случвало ли ви се е вкъщи да ви се развалят котлоните или в по-лошия случай печката с котлоните, така че буквално да нямате никакъв начин да сготвите?

Дори да не ви се е случвало, убедени сме, че таи статия, ако не полезна, то поне ще ви бъде забавна, защото ще ви покажем няколко неща, които можете да сготвите без тиган и котлони. Нужна ви е само… Ютия! И малко алуминиево фолио.

  1. Бисквитен сандвич с маршмелоу – много любим на американците. Трябват ви две бисквитки, парче шоколад и бонбонче маршмелоу. Върху парче фолио слагате едната бисквитка, отгоре шоколада, бонбона и втората бисквитка. Увивате добре с фолиото и отгоре слагате ютията, докато бонбонът се разтопи.

  2. Сандвич със сирене – чийзтост. Трябват ви две филийки, малко масло и сирене по избор – кашкавал, пармезан, чедър, комбинация от няколко… Мажете двете филийки с масло и обръщате, така че маслото да е към фолиото. Между ненамазаните части на филиите слагате настърганите сирена, увивате добре с фолиото и задържате отгоре ютията за 2-3 минути.

  3. Вкусна кесадия – едно мексиканско ястие. Трябват ви две арабски питки, малко масло и отново сирена по избор. Мажете арабските питки с масло и по познатия начин слагате частта с маслото към фолиото. По средата между двете слагате сирена и каквито други продукти се сетите. Увивате с фолиото и „гладите“ за няколко минутки.

  4. Сандвич с фъстъчено масло и сладко – отново американско „изобретение“. 2 филйки, малко масло, фъстъчено масло и сладко по избор. Мажете филийки, обръщате с маслото нагоре, едната мажете с фъстъчено масло, другата с желе, увивате с фолиото и задържате ютията.

  5. Хрупкав печен бекон – нужни са ви само парчета бекон. Слагате ги между два листа фолио или един лист, сгънат на две. Задържате ютията 3 минути и воаля – хрупкав и вкусен бекон. Чудесна добавка към закуската от яйца на очи.

  6. Яйца на очи – за тази „рецепта“ обаче ще се нуждаете от тиган. Така че, ако сте си вкъщи, решили сте да правите закуска, обаче котлоните не работят, хващайте ютията и запрятайте ръкави. Включвате ютията на максимум, чуквате яйцето в тигана (може да сложите няколко капки мазнина, зависи какъв е тиганът ви). Държите тигана върху пусната ютия толкова време, колкото му е нужно на яйцето да се сготви.

Да, идеите може и да звучат малко налудничаво, но никога не се знае в каква ситуация ще попадне човек и какво ще му се наожи да прави. А всеки истински кулинар трябва да има в арсенала си няколко неустоими ястия, за които не е нужен нито тиган, нито котлон, нито фурна. Ако не сме ви обогатили, то, надяваме се, поне да сме ви разсмяли.


 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...