100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Как да преборим грипа с мед - три селски трика

Вече цяла зима се наслушахме за епидемии от грип, а в почти цялата страна училищата хлопнаха врати за известно време, именно заради коварните вируси. Ние обаче си имаме нашите малки хитрини как да преборим вирусите. Това не означава, че отхвърляме конвенционалната медицина - далеч не. Просто от опит знаем, че има начини да предотвратиш използването на антибиотици.

Затова днес ще ви разкажем за нашите начини как да преборим грипа с мед, от които подарихме стотици буркани на нашите клиенти през 2018 година.

Рецепта 1:

За сериозна кашлица ви препоръчваме да вземете една супена лъжица семена от анасон. Стривате ги и ги поливате с половин чаша вода. Трябва да ги кипнете на слаб огън за минута-две, след което ги запарвате, като ги завиете за 20 минути. Прецедете и добавете чаена лъжичка мед. И после по няколко пъти на ден взимайте по няколко лъжички.

Рецепта 2:

За засилване на имунитета зимата, така както ядем сезонни плодове и зеленчуци през лятото, така правим и през зимата. Затова препоръчваме изцеден сок от грейпфрут, портокал или лимон с мед. Витамини в изобилие!

Рецепта 3:

 

Тази рецепта е трудна за реализиране, защото малцина имат късмета като нас, да живеят близо до всякакви билки. Но ако все пак успеете да си ги набавите, запасете се с черен бъз, невен, липа, лайка, мащерка и плодовете на шипката.

Отварата се прави сравнително лесно. Една супена лъжица смес се слага в една водна чаша с вода. Варите 4-5 минути, след което прецеждате. В прецедения сок слагате мед на вкус. Може и малко лимон. Много е приятна и изключително полезна.

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...