100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Как да обелим домат и чесън за броени секунди?

Всички ние водим изключително забързан начин на живот – в него трябва да съчетаваме работа, семейство, домакински задължения и някъде там да ни остава и по малко свободно време за почивка.
Колкото и да сме изморени обаче, наясно сме, че няма по-хубаво нещо от домашната храна.
Затова вечер, след работа, след като сме прибрали децата от детска градина/училище и сме им помогнали за домашните, отиваме в кухнята и някак събираме сили да сготвим вкусна и прясна храна за семейството си. Точно в такива моменти ни се иска нещата да се случват супер бързо и да имаме няколко хитри трикчета, с които да излъжем часовника и да спестим от времето за приготвяне на ястието.

Едно от най-досадните задължения в кухнята е беленето. Когато става дума за моркови, краставица или картофи, използваме белачка и се справяме сравнително бързо. Но какво става, когато трябва да белим продукти, които просто не могат да се обелят с белачка. Два типични примера за такива продукти са доматите и чесъна. Ако за някоя ястие или салата ни трябват белени домати, това означава, че трябва да сложим вода, да я изчакаме да заври, да си приготвим и купа с лед, за да шокираме доматите. И ако всичко на всичко ни е нужен само един домат, отделяме 10-15 минути само за да обелим този домат. Какво ако ви кажем, че можете да обелите домат точно за 30 секунди и да си спестите цялото
това време? Всичко, което ви е нужно, е микровълнова печка. Правите кръстче на дупето на домата – така, както правите и ако ще го слагате във вряща вода и шокирате в ледена след това. Когато направите кръстче, слагате домата в микровълнова за
точно 30 секунди. Не дръжте домата повече, защото може да гръмне! След 30 секунди извадете домата и с помощта на ножче отделете ципата. Ще се изненадате колко лесно се маха тя.
А как процедираме с чесъна? Отново ползваме микровълновата. Може да сложите направо цялата глава чесън или да я срежете наполовина. Слагате я в микровълновата за 20 секунди и след това люспичката на чесъна пада сама с леко разтъркване и остават перфектно обелени скилидки. Внимавайте, защото може малко да пари. И това е!

Две супер лесни трикчета, които пестят изключително много време и са особено полезни, когато не разполагаме с излишно такова.

 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...