100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Изпитано от Zelka.bg - чушки бюрек с копър

Знаем, че пиперът ни е по-вкусен от конвенционално произведения пипер, защото често си правим сравнения. А и отзивите са еднозначни. 

Затова днес ще ви споделим една интересна рецепта, в която може да го използвате, ако ви омръзнат печените чушки :)

Представяме ви чушки бюрек с копър!


Как се правят:

1. Сиренето се намачква с вилица и се прибавя едното яйце и копъра. Чушките се напълват със сместа.  
2. След това всяка чушка се овалва внимателно с  брашно, потапя се в разбитото яйце, отново брашно и яйце.
3. Пържи се в загрятото олио до златисто.
4. Изважда се върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Какво е нужно?

4 бр. чушки печени
2 бр. яйца
100 гр. брашно тип 500
50 гр. сирене краве
1 к.ч. олио
4 стр. копър пресен

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...