100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

И Коледа може да бъде диетична и здравословна

С идването на празниците, идва и Големият апетит. Дори и да не си гладен, отрупаната с най-разновидни ястия трапеза винаги ще те провокира. Как да решиш този проблем?
Ето няколко полезни съвети за здрав стомах през празниците. Не е толкова сложно – просто покрий масата с блюда, които се смилат лесно, спестяват ти калории и са си вкусни така или иначе. 

Направете зърнените храни основни

Яжте паста, ориз, боб или хляб. Подобни храни са с много малко калории, но за сметка на това са достатъчно хранителни. Идеята е те да присъстват като основно ястие в менюто ви. 

Консумирайте продукти, богати на фибри

Фибрите почти не съдържат калории, затова пасват в идеалното меню за отслабване. Те също така забавят храносмилането и запазват чувството за ситост по-дълго. 

Приемайте много вода, яжте супи

Освен плодовете и зеленчуците, супите и яхниите също наяждат, без да са свръхкалорични. Те утоляват глада, но не трупат излишни килограми върху талията. Ако пък не обичате супи, просто увеличете приема на вода. Ако изпивате по една чаша течност преди всяко хранене, ще ядете по-малко. 

Не загърбвайте протеините

Рибата, печеното пиле или крехкото месо без тлъстина в малки количества утоляват апетита, а и присъстват в традиционното меню на Коледа. Те засищат достатъчно, за да не чувствате глад дълго след това.

Намалете мазната храна

Едва ли има нужда да ви обясняваме защо, но все пак: мазната храна съдържа два пъти повече калории от същото количество протеини или зърнени храни. Освен това, мазнините не наяждат, само създават това усещане.

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...