Пилешките хапки са едно от най-любимите ястия и на възрастни, и на деца. Присъстват в менюто на всяко заведение под едно или друго наименования и под една или друга форма. Наред с пържените картофи пилешките хапки са едно от най-поръчваните неща в заведенията, а съответно и много любими на всички. Само че пържените пилешки хапки със сигурност не са нещо, което искаме да приготвяме вкъщи за семейството и децата си. Затова ви предлагаме една вкусна рецепта за хрупкави панирани пилешки хапки на фурна, която хем се прави по-бързо, хем не се налага да ги бавите на котлона, за да не загорят, хем е малко по-здравословен вариант на ресторантските хапки.
Продукти за 4 порции:
2 пилешки гърди
2 яйца
3 ч.ч. корнфлейкс
3 с.л. настърган пармезан
1 с.л. зехтин
Сол, пипер, магданоз
4 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешките гърди на хапки или жулиени с желаната от вас големина. Овкусете със сол и пипер.
Разбийте яйцата заедно със зехтина. Натрошете корнфлейкса, сложете го в купа и прибавете към него пармезана, наситнения магданоз и сол на вкус.
Овалвайте всяко филе първо в брашно, после в яйце и накрая в корнфлейкса. Наредете филетата в тава, застлана с хартия за печене. Печете около 15 минути на 200 С , после при нужда обърнете филетата и печете още 5-10 минути.
*Можете да пропуснете брашното и да овалвате направо в яйце и след това в галетата.
*Ако не искате да използвате корнфлейкс, можете да замените със смлени овесени ядки и други смлени ядки – слънчоглед, бадеми, орехи.