100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Глазирани крилца на фурна

Крилцата са един от продуктите, които често се подценяват, а всъщност са изключително вкусни. Другото им предимство е, че са поне двойно по-евтини от другите части на пилето. Въпреки ниската им цена, на вкус по нищо не отстъпват от останалото пилешко месо, а ако са приготвени по правилен начин, могат да бъдат дори в пъти по-вкусни.

Необходими продукти:

1 кг крилца

40 г зехтин

½ ч.л. сол

1 ч.л. чесън на прах

1 ч.л. пушен пипер

½ ч.л. черен пипер

За глазурата:

1 ч.ч. барбекю сос

80 г мед

1 с.л. лют кетчуп или друг пикантен сос


 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 С. Застелете тава с хартия или фолио и поставете скара върху нея. Сложете пилешките крилца в купа, прибавете зехтина, разбъркайте и наръсете с подправките, така че да полепнат от всички страни по крилцата.

Наредете ги върху скарата и сложете във фурната. Печете около 20 минути, след това обърнете крилцата и печете още 20-тина минути.

Докато се пекат сложете в касерола продуктите за глазиране. Гответе на тих огън 2-3 минути. С четка намажете крилцата, печете 10 минути, след това намажете от другата страна и печете още малко.

По желание сервирайте с наситнен пресен лук и млечен сос.  

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...