Крилцата са един от продуктите, които често се подценяват, а всъщност са изключително вкусни. Другото им предимство е, че са поне двойно по-евтини от другите части на пилето. Въпреки ниската им цена, на вкус по нищо не отстъпват от останалото пилешко месо, а ако са приготвени по правилен начин, могат да бъдат дори в пъти по-вкусни.
Необходими продукти:
1 кг крилца
40 г зехтин
½ ч.л. сол
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. пушен пипер
½ ч.л. черен пипер
За глазурата:
1 ч.ч. барбекю сос
80 г мед
1 с.л. лют кетчуп или друг пикантен сос
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 С. Застелете тава с хартия или фолио и поставете скара върху нея. Сложете пилешките крилца в купа, прибавете зехтина, разбъркайте и наръсете с подправките, така че да полепнат от всички страни по крилцата.
Наредете ги върху скарата и сложете във фурната. Печете около 20 минути, след това обърнете крилцата и печете още 20-тина минути.
Докато се пекат сложете в касерола продуктите за глазиране. Гответе на тих огън 2-3 минути. С четка намажете крилцата, печете 10 минути, след това намажете от другата страна и печете още малко.
По желание сервирайте с наситнен пресен лук и млечен сос.