100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Елате на гости и вижте - уникалния геокомплекс "Понорите"

Освен прекрасни зеленчуци и възможност да покажете на децата си как се ражда храната, която консумират, ние можем да ви предложим и няколко много любопитни забележителности, с които да уплътните времето си, когато ни дойдете на гости. Казваме "когато", защото вече се убедихме, че нашите клиенти искат и идват при нас, за да наберат сами част от зеленчуците, които си купуват. 

Е, ако ви решите да ни дойдете на гости и да ви покажем градината, с удоволствие ще ви покажем геокомплекс "Понорите". Едно изключително по рода си карстово образувание, без аналог в България.

Природният феномен Понорите (известен още като Пропастите) е една от основните атракции на село Мусина. Понорите се намират на около 400 метра южно от селото, недалеч от Мусинската пещера. 

Представлява карстово образование - две пропасти, с дълбочина 25 м., свързани под земята чрез карстова галерия, като се предполага, че галериите водят чак до Мусинската и Еменската пещери.

Навремето пропастите са изглеждали доста страшно за местното население и е имало народни поверия, според които пропастите са водели към Долната земя на мъртвите.

По Европейски проект през 2006 обектът и районът около него са облагородени и пригодени за посетители. До дъното на пропастите са построени метални стълби с парапет, а до тях е изградена беседка.

Обектът Геокомплекс Понорите е обявен за защитен и вписан в регистрите на МОСВ.

Вижте всички снимки в галерията ни.

Вижте всички снимки в галерията ни.

Вижте всички снимки в галерията ни.

Ето къде се намират "Понорите":

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...