Вкусът на истинското песто е незаменим. Но за съжаление не всеки може да си позволи да си купи от онези малки бурканчета в магазина, които определено оскъпяват много пазара.
Понякога дори си казваме, защо всъщност трябва да струва толкова много това песто.
Е, има си причина – за да е оригинално и гарантирано вкусно, то продуктите трябва да са гарантирано хубави, което за зла участ ги прави и скъпи. Но, ние можем да си направим домашно песто, което значи да си направим по-голямо количество. Така ще имаме занапред, когато ни потрябва.
Ето я рецептата за една доза, можете да я увеличите (х2), в зависимост от големината на семейството.
И бързаме да кажем, че нямаме претенция за оригиналност на рецептата, но със абсолютна сигурност е супер вкусна! Погледнете само какво съдържа това песто!
Съдържание:
150 г босилек
2-3 скилидки чесън
50 г пармезан (изберете магазин, в който се продава на грамаж, а не вече оразмерен и опакован)
50 г чедър сирене
50 кедрови ядки (е да, скъпи са, но трябва да присъстват в пестото)
100 мл зехтин
сол на вкус