100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Десерт за чудо и приказ - пълнена ябълка с боровинки

Тъй като все още сме в сезона на ябълките, ще си позволим да ви споделим една рецепта, която много, много обичаме - пълнена ябълка с боровинки!

Как да я приготвите? Ето:

1. Ябълкине се измиват, нарязват се във вид на коронка с малко ножче и се почистват от семената, като се образува малка вдлъбнатина.

2. Боровинките се измиват и се разпределят върху всяка ябълка, като се поръсва с малко захар.

3. Пече се на тиган под капак около 15 мин или във фурна на 220 градуса.

4. Поднася се с разбита сметана или топка сладолед.

5. Подходящ десерт и за малки деца. Боровинките могат да се заменят с орехови ядки и стафиди, накиснати в ром по желание.

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...