100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Да излекуваме разширени вени с домати!

Разширените вени са много често срещан проблем особено при жените. Ние, дамите, имаме навик да си купуваме по-скоро красиви, отколкото удобни обувки. Стоим по цял ден на високи неудобни обувки.

Обикновено е проблем, който се среща при по-възрастните хора, но все по-често от разширени вени страдат и млади.

Разширените вени могат да се окажат много сериозен проблем и затова трябва да се лекуват навреме.

Не пренебрегвайте симптомите, а действайте навреме.

Предлагаме ви един доста нетрадиционен метод, който е известен от руската медицина.

Един продукт, който имаме в кухнята си, но не сме предполагали, че можем да използваме за лечение на разширени вени и спукани капиляри.

Става дума за доматите и по-скоро зелените домати. Можете да прилагате метода с червени и зелени домати, но имайте предвид, че зелените действат по-добре.

* Вижте как да си направите сами разсад за домати.

Всъщност лечението е много просто.

Трябва само да измиете няколко домата и да ги нарежете на кръгчета. После наложете колелцата върху проблемните места и закрепете с бинт или лепенки, за да се получи своеобразен компрес.

Дръжте доматения компрес, докато не почувствате парене и леко изтръпване на кожата. После веднага отстранете и измийте със студена вода.

Правете такъв компрес по 5 пъти на ден в продължение на 2 седмици.

След 2 седмици ще забележите подобрение - венозните възли ще започнат да избледняват, болката ще намалее и накрая вените ще се скрият напълно.

Защо доматът помага? В него има вещество, което има действие подобно на аспирина. При външно приложение разрежда кръвта, вследствие на което подобрява състоянието на разширените вени.

Доматите могат да бъдат и в още една полза за дамите. Доматеният сок облекчава симптомите на менопауза, а освен това може да доведе и до сваляне на килограми.

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...