100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Бургер с халуми и печени зеленчуци

Бургерите са известни като бърза и вредна храна но това не е задължително така. Домашно приготвеният бургер, с качествен протеин и много зеленчуци всъщност е отличен вариант за обяд, защото съдържа всичко необходимо като хранителни вещества за организма. Освен това бургерите са отлични за хапване навън, в офиса или на разходка.

Продукти за 2 бургера:

  • 2 пълнозърнести хлебчета

  • 120 г сирене Халуми

  • ½ червена чушка

  • 1 домат

  • 1 с.л. зехтин

  • 2 с.л. крема сирене

  • 1 ч.л. горчица

  • Няколко листенца маруля

  • Няколко резенчета червен лук

  • Сол, пипер

Начин на приготвяне:

Първо запечете сиренето Халуми на загрят грил тиган от двете страни, докато получи златист загар. В същия тиган сложете малко зехтин и запечете резените домати и нарязаните на жулиени чушки. Можете да запечете и резените лук, ако желаете. Овкусете зеленчуците, докато се пекат, със сол и черен пипер.

Накрая запечете разрязаните на две хлебчета от двете страни. Смесете крема сиренето и горчицата и използвайте тази смес, за да намажете питките. Върху намазаните хлебчета наредете сиренето, резен домат, чушки, листо маруля, резенчета лук и сложете капачето на хлебчето. Бургерът е готов!

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...