100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Брауни с елхички

Продукти:

160 г Брашно

4 Яйца

600 г течен шоколад

7 Вафлени фунийки за сладолед

300 г Бял шоколад

Зелена боя

Украси по избор – перли, звездички, топчета, кокос

250 г течна Сметана

Пудра захар за поръсване.

Приготвяне:

В купа смесете брашното, яйцата и течния шоколад. Размесете добре със шпатула и изсипете в тава или форма за печене, застлана с хартия за печене. Печете браунито в загрята фурна за около 15 минути. Когато се охлади, извадете от формата или тавата – в случая форма за печене с отварящи се стени ще е много по-удобна.

За да приготвите елхичките, разтопете белия шоколад и оцветете със зелената боя. Внимателно потапяйте външните страни на вафлените фунийки, докато се покрият от всички страни със зелен шоколад. Докато още не е стегнал, наръсете с различни захарни украси.

Когато шоколадът върху елхичките стегне, напълнете ги с предварително разбита течна сметана или такава от флакон. След това ги наредете върху браунито с върха нагоре. Наръсете обилно с пудра захар за постигане на заснежен ефект.


 

Полезни съвети

За вкусните смокини и безкрайните им ползи

Смокините са един от плодовете, който сме свикнали да приемаме по-скоро в сушено състояние. Причина за това е краткият сезон на пресните смокини, както и фактът, че не са особено трайни. Сушените смокини са също толкова полезни както и пресните, като разликата между тях е, че сушените съдържат повече захари. 100 г пресни смокини имат 74 ккал, докато същото количество сушени – цели 250 ккал. Осв...

Ето с кои храни да се предпазим от настинка

С това непрекъснато променящо се време навън никой не е застрахован от настинка. Не преценяваме как точно да се облечем. Освен това грипът продължава да върлува и дори по-студените температури за кратко да са го стопирали, то при най-малкото затопляне, отново ще започнат болестите. Затова е изключително важно да се грижим добре за себе си и за близките си. Разбира се, храната оказва з...