100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Брауни с елхички

Продукти:

160 г Брашно

4 Яйца

600 г течен шоколад

7 Вафлени фунийки за сладолед

300 г Бял шоколад

Зелена боя

Украси по избор – перли, звездички, топчета, кокос

250 г течна Сметана

Пудра захар за поръсване.

Приготвяне:

В купа смесете брашното, яйцата и течния шоколад. Размесете добре със шпатула и изсипете в тава или форма за печене, застлана с хартия за печене. Печете браунито в загрята фурна за около 15 минути. Когато се охлади, извадете от формата или тавата – в случая форма за печене с отварящи се стени ще е много по-удобна.

За да приготвите елхичките, разтопете белия шоколад и оцветете със зелената боя. Внимателно потапяйте външните страни на вафлените фунийки, докато се покрият от всички страни със зелен шоколад. Докато още не е стегнал, наръсете с различни захарни украси.

Когато шоколадът върху елхичките стегне, напълнете ги с предварително разбита течна сметана или такава от флакон. След това ги наредете върху браунито с върха нагоре. Наръсете обилно с пудра захар за постигане на заснежен ефект.


 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...