Продукти за 32 бисквити:
300 г овесени ядки
100 г ядки по избор – накълцани на дребно
20 г кокосови стърготини
20 г слънчогледови семки
20 г ленено семе
50 г кафява захар
120 г черен шоколад, нарязан на дребно
1 ч.л. канела
70 стафиди
Сок от един лимон
1 банан
1 яйце
45 мл кокосово масло
160 г кисело мляко
Щипка сол
Загрейте фурната на 180 С и си пригответе две тави, застлани с хартия за печене.
В голяма купа смесете всички сухи съставки – овесени ядки, ядки, кокос, слънчогледово и ленено семе. Добавете захарта, стафидите, шоколадът и лимоновия сок.
В друга купа намачкайте банана с вилица. Добавете яйцето и разтопеното масло и разбъркайте. Прибавете към сухите съставки и бъркайте до получаване на тесто.
С лъжица за сладолед разпределете сместа върху хартията за печене. Ако не държите на еднакви форми – може да го направи и с обикновена лъжица или да оформите топчета с ръце.
Печете 15-20 минути, до златисто. Оставете да се охладят, преди да ги пробвате.