100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Богати бананови бисквити с парченца шоколад

Продукти за 32 бисквити:

300 г овесени ядки

100 г ядки по избор – накълцани на дребно

20 г кокосови стърготини

20 г слънчогледови семки

20 г ленено семе

50 г кафява захар

120 г черен шоколад, нарязан на дребно

1 ч.л. канела

70 стафиди

Сок от един лимон

1 банан

1 яйце

45 мл кокосово масло

160 г кисело мляко

Щипка сол


 

Загрейте фурната на 180 С и си пригответе две тави, застлани с хартия за печене.

В голяма купа смесете всички сухи съставки – овесени ядки, ядки, кокос, слънчогледово и ленено семе. Добавете захарта, стафидите, шоколадът и лимоновия сок.

В друга купа намачкайте банана с вилица. Добавете яйцето и разтопеното масло и разбъркайте. Прибавете към сухите съставки и бъркайте до получаване на тесто.

С лъжица за сладолед разпределете сместа върху хартията за печене. Ако не държите на еднакви форми – може да го направи и с обикновена лъжица или да оформите топчета с ръце.

Печете 15-20 минути, до златисто. Оставете да се охладят, преди да ги пробвате.  

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...