Представяме ви още една рецепта от графата „не ми се стои много в кухнята“ и „искам да сложа нещо да се готви и да не отделям много време да го наглеждам“. Бързо, лесно и вкусно основно ястие, което можете да сервирате и на гостите си. Слагате го да се пече и забравяте за него за час и половина. И когато отворите фурната, имате сочно, но не мазно, вкусно месце, което можете да нарежете на филийки и да сервирате с подходящ сос.
Продукти:
1 кг свински бут
5 скилидки чесън
2 с.л. кетчуп
2 ч.л. горчица
1 ч.л. мед
1 ч.л. соев сос
Сол, черен пипер, червен пипер, пушен червен пипер, чубрица
2-3 с.л. вино
1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Отстранете от месото излишните жили и мазнини. Опитайте се да запазите парчето цяло. Направете прорези в него и сложете скилидките чесън. В купичка смесете зехтина, кетчупа, горчицата, меда и подправките. Намажете добре месото от всички страни. Увийте го във фолио и преди да затворите фолиото, полейте внимателно с виното. Оставете да се пече на 150-160 градуса. След около час можете да го погледнете. Когато месото е готово, разтворете фолиото, така че да се запече.