100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Бавно печен шпикован свински бут

Представяме ви още една рецепта от графата „не ми се стои много в кухнята“ и „искам да сложа нещо да се готви и да не отделям много време да го наглеждам“. Бързо, лесно и вкусно основно ястие, което можете да сервирате и на гостите си. Слагате го да се пече и забравяте за него за час и половина. И когато отворите фурната, имате сочно, но не мазно, вкусно месце, което можете да нарежете на филийки и да сервирате с подходящ сос.

Продукти:

1 кг свински бут

5 скилидки чесън

2 с.л. кетчуп

2 ч.л. горчица

1 ч.л. мед

1 ч.л. соев сос

Сол, черен пипер, червен пипер, пушен червен пипер, чубрица

2-3 с.л. вино

1 с.л. зехтин


 

Начин на приготвяне:

Отстранете от месото излишните жили и мазнини. Опитайте се да запазите парчето цяло. Направете прорези в него и сложете скилидките чесън. В купичка смесете зехтина, кетчупа, горчицата, меда и подправките. Намажете добре месото от всички страни. Увийте го във фолио и преди да затворите фолиото, полейте внимателно с виното. Оставете да се пече на 150-160 градуса. След около час можете да го погледнете. Когато месото е готово, разтворете фолиото, така че да се запече.   

 

 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...