100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Аспержи с лек дресинг

Аспержите са едни от онези продукти, за които знаем, че съществуват на пазара, знаем, че са полезни, виждаме ги често по филмите или в рецепти в интернет, но рядко приготвяме. У нас аспержите определено не се радват на голяма почит, но време е да променим това. Тази рецепта е отлична за сервиране като топла салата или чудесна лека гарнитура към месо – за тези от нас, които искат да намалят въглехидратите в менюто си.

Продукти за 3-4 порции:

  • 1 връзка апсержи

  • Зехтин, сол, пипер

За дресинга:

  • 1 ч.л. дижонска горчица

  • 1 ч.л. балсамов оцет

  • 2 с.л. зехтин

  • Няколко листенца прясна мащерка, нарязани на ситно

  • ½ лук шалот, нарязан на ситно

  • Няколко капки прясно изцеден лимонов сок

  • 1 скилидка пресован чесън – по избор

  • Кора от лимон

Начин на приготвяне:

Измийте и почистете аспержите – трябва да махнете крайната им твърда част. За тези от вас, които не са почиствали аспержите досега, частта, която трябва да се махне, е дълга около 3-4 см.

След това сложете аспержите в тиган със загрята мазнина. Гответе ги на един ред, така че всичките да получат равномерен златист загар. Внимавайте да не ги пресготвите.

За дресинга смесете всички подправки в купичка и разбъркайте добре. Сложете аспержите в правоъгълна чиния или плато и отгоре полейте с дресинга. За свежест – настържете малко кора от лимон.

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...