100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

5 идеи за празнична трапеза (в снимки)

Предлагаме ви няколко лесни идеи, които да приготвите или пък просто да използвате за вдъхновение и празнично настроение! Не забравяйте да включите и децата си в приготовлението на празничните лакомства.

Първата ни идея са тези страхотни лесни елхички, които освен красиви, ще са и много вкусни. Какво ви е нужно? Вашата най-любима рецепта за кекс или брауни – може да направите дори обикновен пандишпанов блат, оцветен с какао. След като го изпечете и оставите да се охлади блата, нарежете на триъгълници. Още по-красиво ще е да използвате метална форма елхичка, ако имате такава. И след това започва веселата част с декорацията. Тук сте свободни да творите, колкото ви сърце иска. Може да използвате бял шоколад, оцветен с червена или зелена боя. Можете да намажете елхичките с разтопен шоколад и да наръсите със зелен кокос. Отгоре наредете захарни декорации и бонбони. Забучете елхичките или с захарни бастунчета или с обикновени клечки. И сте готови!

 

 

Втората идея, която ви предлагаме, е по-скоро за коледно парти с хапки. Празнични хапки от грозде, ягоди, банан и малки бонбони маршмелоу. Лесно и забавно! 

Ако успеете да се сдобиете с ягоди, можете да се възползвате и от третата ни идея за снежни човечета с бананова основа. Нужни са ви банан, ягоди, бонбони маршмелоу, шоколад и червени захарни бонбони. Използвайте разтопен шоколад, за да направите очите и да залепите нослето. Не забравяйте да използвате клечка за зъби, за да се закрепят всички елементи заедно.

Още нещо лесно като детска игра са снежните човечета от варени яйца. Нужни са ви по-малки и по-големи яйца. Можете да ползвате и пъдпъдъчи яйца за глава на снежните човеци. Черни пиперчета за очи, резенчета морков за шапка и носле и листенце магданоз за ръка.

Последната идея също е в по-здравословния сегмент – весели еленчета. Трябват ви банани, черен шоколад, брецели, бели перлички и червени захарни бонбони. Процедурата ви е ясна – режете банана на сравнително еднакви парчета, слагате го на дървено шишче, топите в разтопения шоколад и декорирате. За още по-красив ефект, можете да вържете и панделки, след като шоколадът се втвърди.


Ако празничния дух все още не ви е обзел, надяваме се с тези прекрасни идеи за празничната трапеза това да се промени!

Полезни съвети

Бланширане на зелени зеленчуци

Бланширането е най-добрият метод за обработка на зеленчуци. Пролетното време е любимо на шеф-готвачите, просто защото необходимостта от термична обработка намалява, за сметка на нарастващото разнообразие на сезонните продукти.   Всеки професионалист ще потвърди, че, колкото по-дълго се готви един свеж продукт, било то плод, зеленчук или подправка, толкова пове...

Честит Гергьовден, честит Ден на храбростта!

Първо, честит имен ден на всички, които носят това силно име! С лекота да сте такива, каквито името ви го изисква и нека делата ви вървят пред имената. И разбира се, честите Ден на храбростта и Българската армия. Ние не сме крайни традиционалисти и обичаме да пречупваме традиционните празници през нашата си призма.  Затова в Деня на храбростта искаме да поздра...