100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

5 идеи за празнична трапеза (в снимки)

Предлагаме ви няколко лесни идеи, които да приготвите или пък просто да използвате за вдъхновение и празнично настроение! Не забравяйте да включите и децата си в приготовлението на празничните лакомства.

Първата ни идея са тези страхотни лесни елхички, които освен красиви, ще са и много вкусни. Какво ви е нужно? Вашата най-любима рецепта за кекс или брауни – може да направите дори обикновен пандишпанов блат, оцветен с какао. След като го изпечете и оставите да се охлади блата, нарежете на триъгълници. Още по-красиво ще е да използвате метална форма елхичка, ако имате такава. И след това започва веселата част с декорацията. Тук сте свободни да творите, колкото ви сърце иска. Може да използвате бял шоколад, оцветен с червена или зелена боя. Можете да намажете елхичките с разтопен шоколад и да наръсите със зелен кокос. Отгоре наредете захарни декорации и бонбони. Забучете елхичките или с захарни бастунчета или с обикновени клечки. И сте готови!

 

 

Втората идея, която ви предлагаме, е по-скоро за коледно парти с хапки. Празнични хапки от грозде, ягоди, банан и малки бонбони маршмелоу. Лесно и забавно! 

Ако успеете да се сдобиете с ягоди, можете да се възползвате и от третата ни идея за снежни човечета с бананова основа. Нужни са ви банан, ягоди, бонбони маршмелоу, шоколад и червени захарни бонбони. Използвайте разтопен шоколад, за да направите очите и да залепите нослето. Не забравяйте да използвате клечка за зъби, за да се закрепят всички елементи заедно.

Още нещо лесно като детска игра са снежните човечета от варени яйца. Нужни са ви по-малки и по-големи яйца. Можете да ползвате и пъдпъдъчи яйца за глава на снежните човеци. Черни пиперчета за очи, резенчета морков за шапка и носле и листенце магданоз за ръка.

Последната идея също е в по-здравословния сегмент – весели еленчета. Трябват ви банани, черен шоколад, брецели, бели перлички и червени захарни бонбони. Процедурата ви е ясна – режете банана на сравнително еднакви парчета, слагате го на дървено шишче, топите в разтопения шоколад и декорирате. За още по-красив ефект, можете да вържете и панделки, след като шоколадът се втвърди.


Ако празничния дух все още не ви е обзел, надяваме се с тези прекрасни идеи за празничната трапеза това да се промени!

Полезни съвети

Как да НЕ изхвърляте никаква храна

Има хора, които казват „не мога да ям два пъти от едно и също ядене“ и ако остане такова, задължително отива в кофата. Или пък виждат, че някои зеленчук е променил леко цвета си и веднага го изхвърлят. Ние сме на другата крайност – мразим да хвърляме храна и особено качествена храна. Готовисме да направим всичко възможно, за да оползотворим дори леко започнала да се разваля храна, само и само з...

Вкусна питка с масло за Бабинден

На 8 януари отблезяваме Бабинден. Денят е хубав български празник, свързан с раждането на децата. Нарича се така, защото на празника се почита и помощта на бабите от селото, която те са оказали на младите майки по време на раждането, или т.нар. бабуване. Денят е свъ...