Пълнените, или още наричани фаршировани, яйца са едно страхотно предястие, което всички ние сме опитвали. По принцип в пълнежа за яйца може да се сложи всичко – това ястие дава голямо поле за експерименти и развихряне на въображението.
Знаем, че около Великден ще имаме доста варени яйца и ще започнем да се чудим как да ги оползотворим. Тогава е един от случаите, в които се сещаме за пълнените яйца. Те, на своя страна, са предястие, което се прави бързо, а всъщност е доста ефектно.
Приготвили сме ви 3 интересни идеи за пълнеж на яйцата – класически, специален и здравословен. Споделете и вие вашите любими варианти за пълнеж на яйцата.
-
Класически пълнени яйца
Продукти:
12 твърдо сварени яйца
½ ч.ч. майонеза
1 с.л. горчица
2 кисели краставички
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
Пипер и наситнен магданоз за декорация
Начин на приготвяне: Тук няма да ви изненадаме особено – обелете яйцата, срежете на половинки, извадете жълтъците и прехвърлете в купа. Добавете към жълтъците майонезата, горчицата, наситнените краставичките, солта и пипер. Разбъркайте до получаване на сравнително хомогенна смес. Прехвърлете в пош и напълнете яйцата – ако нямате пош, може да използвате найлонова торбичка, чийто край да срежете, или просто да ги напълните с лъжица.
-
Специални пълнени яйца
Продукти:
12 яйца
½ ч.ч. заквасена сметана
200 г бекон
Връзка пресен лук
100 г настърган чедър или кашкавал
Сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне: Нарежете бекона на ситно и запържете леко до златисто. Оставете няколко кубчета за декорация, а останалият смесете с жълтъците, заквасената сметана, настърганото сирене, наситнения лук и подправките. Напълнете яйцата и декорирайте с бекон и пресен лук.
-
Здравословен вариант на пълнени яйца – можем още да ги наречем – „яйца, пълнени с гуакамоле“.
Продукти:
12 яйца
2 броя авокадо
1 връзка пресен кориандър или магданоз
1-2 люти чушки
1 червен лук
1 домат
2 скилидки чесън
1 с.л. лимонов сок
Сол, пипер, кимион
Начин на приготвяне: Нарежете на ситно авокадото, кориандъра (магданоза), лютите чушки, лука, доматите. Прибавете ги към жълтъците. Овкусете с лимонов сок, сол, пипер и кимион и разбъркайте добре. Напълнете яйцата и декорирайте с тортила чипс и магданоз.
Надяваме се, да сте харесали нашите идеи за пълнежи и да опитате някой от тях. Както вече уточнихме, вариантите за пълнеж са адски много, стига да имаме въображение, което да развихрим.