Ябълков сладкиш с чаени бисквити
ПРОДУКТИ
125 гр.краве масло
6 бр.ябълки
1 пак.бисквити
200 гр.сладко от вишни
1 ч.ч.орехови ядки
6 бр.яйца
1 ч.ч.захар
1 ч.ч.брашно тип 500
1 пак.бакпулвер
2 пак.ванилия
1 супена лъжица кокосови стърготини
Начин на приготвяне
2/3 от маслото се разтопява в средно голяма тава и се разпределя по дъното и страните. Обелените и нарязани на тънки парчета, ябълките се подреждат плътно в тавата. Отгоре се разпределя сладкото, накълцаните на едро орехи, натрошените бисквити и останалото масло.
Приготвя се смес от яйца, захар, брашно с бакпулвер и ванилия, която се излива в тавата върху ябълките.
Пече се в загрята фурна на 220⁰С за около 25 мин. След изпичане се обръща в голям тортен поднос и се поръсва с кокосовите стърготини.