Баница с праз и гъби
60 мин.
ПРОДУКТИ
400 грама кори за баница
3 яйца
3 стръка праз лук
4 глави лук
250 грама гъби
1/2 супена лъжица черен пипер млян
1 супена лъжица сол
1 кафена чаша олио
1 връзка магданоз
Начин на приготвяне
- Лукът се нарязва на по-едро. Празът се нарязва косо на колелца. Гъбите се почистват и нарязват на филийки. Всичко това се задушава с малко мазнина до омекване. Овкусява се със солта и черния пипер и след леко охлаждане се добавят 2 яйца и един жълтък. Добавя се и нарязаният на ситно магданоз.
- Подмазва се обилно средно голяма тава. Два листа от корите се поставят в тавата и се намазват с мазнина. Поръсват се с плънка. Поставят се отново два листа и така се повтаря, докато листите и плънката свършат. Последните листи се подгъват надолу, за да се оформи. Отгоре се намазва с леко разбития белтък.
- Пече се в загрята фурна на 220⁰С за 20-25 мин. до златисто. След изпичане леко се охлажда и се реже на парчета по желание. Поръсва се с магданоз.