100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Рецепти

Баница с праз и гъби

60 мин.

ПРОДУКТИ

400 грама кори за баница

3 яйца

3 стръка праз лук

4 глави лук

250 грама гъби

1/2 супена лъжица черен пипер млян

1 супена лъжица сол

1 кафена чаша олио

1 връзка магданоз

 

Начин на приготвяне

  • Лукът се нарязва на по-едро. Празът се нарязва косо на колелца. Гъбите се почистват и нарязват на филийки. Всичко това се задушава с малко мазнина до омекване. Овкусява се със солта и черния пипер и след леко охлаждане се добавят 2 яйца и един жълтък. Добавя се и нарязаният на ситно магданоз.
  • Подмазва се обилно средно голяма тава. Два листа от корите се поставят в тавата и се намазват с мазнина. Поръсват се с плънка. Поставят се отново два листа и така се повтаря,  докато листите и плънката свършат. Последните листи се подгъват надолу,  за да се оформи. Отгоре се намазва с леко разбития белтък.
  • Пече се в загрята фурна на 220⁰С за 20-25 мин. до златисто. След изпичане леко се охлажда и се реже на парчета по желание. Поръсва се с магданоз.

 

Други рецепти