Сочни мръвки в зелеви листа
45 мин.
ПРОДУКТИ
500 гр. свинско филе
6 зелеви листа
200 гр. спанак
200 гр. гъби
200 грама кромид лук
2 печени чушки
1 ч.л. млян черен пипер
3 с.л .олио
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
- В загрято олио запържете едро нарязания лук, след това добавете нарязаното месо и запържете, докато месото промени цвета си, изсипете гъбите и спанака.
- В подходяща, с по-малка форма, тавичка или тенджерка наредете листата от киселото зеле, като краищата да останат така, че да се загърне месото.
- Изсипете сместа, загънете със листата, отгоре покрийте с още едно листо и сложете да се пече във фурната.
- Печете около 30 минути, докато листата се зачервят.
- Ястието не се нуждае от вода, защото листата пускат, а месото се нуждае само от 30 минути топлинна обработка.