100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Защо да изберете нашите зеленчуци

Zelka.bg - шансът ви да се храните със зеленчуци  от село

Липсва ли ви онзи плътен, леко сладък вкус на домата? Писнало ли ви е да ядете различни зеленчуци и ако затворите очи, трудно да познаете кой зеленчук кой е? А давате ли си сметка, че вкусът на тези продукти е най-малкият ви проблем? Че те пряко влияят на вашето здраве, на здравето на семейството ви. 

Може да е нескромно, но ние от Zelka.bg сме тук, за да ви дадем решение. Или по-точно - да ви дадем зеленчуци от село, както едно време бабите и дядовците ни ги гледаха. Ние истински се гордеем с нашата продукция, защото прекрасно знаем какви усилия влагаме в нейното производство, колко строго внимаваме и как никога не се отклоняваме от правилата ни. А те са няколко:

Първо, торим само с оборска тор. Не признаваме никаква химия, просто защото същите тези зеленчуци даваме и на нашите деца.

Второ, обработваме продукцията си само на ръка. Нямаме автоматизации, ако изключим поливната ни система - всичко се прави на ръка.

Трето, гледаме зеленчуците си само сезонно - нямам оранжерии, нито парници. Всичко е на открито и зависи пряко от мнението на времето. И дори и то да е безпощадно, ние не правим компромис.

Комбинацията от тези три правила ни гарантира успех.

До скоро фермата ни работеше единствено и само за територията на София. Това е така, не само заради очевидните бизнес предимства на столицата, но и защото вярвахме, че в столицата е по-трудно да се снабдиш с истински зеленчуци и плодове, отколкото в провинцията. 

Оказва се обаче, че навсякъде е еднакво трудно, защото конвенционалните продукти са заляли пазарите навсякъде. Уви, хрисимите възрастни хора, от които вярваме, че ще си купим качествена продукция са също прекупвачи, а ако не са, са изсипали тонове химия в градините си, защото това им гарантира повече продукция с по-добър вид. 

И така ние решихме да разширим обсега си на действие и вече доставяме не само до София, но и до Велико Търново и региона.

Затова, ако ви е писнало да се чувствате излъгани, не се страхувайте да пробвате нещо ново - Zelka.bg ви предлага не просто безплатна доставка на зеленчуците до адреса ви, но и възможност да се откажете след първата доставка.


 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...