100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Защо да изберете нашите зеленчуци

Zelka.bg променя модела и прави истинските зеленчуци достъпни

Не е тайна, че класическият механизъм за купуване на зеленчуци и плодове се базира основно на мантрата "око да види, ръка да пипне". Българинът е изключително мнителен по отношение на това в какво си влага парите, а връзката му със земята все още не е прекъсната и щом става дума за храна, дори и най-градските хора трудно могат да бъдат излъгани кой продукт си струва и кой не.
Затова, уверяваме ви, не е лека задача да прекъснеш този от години наложен начин на пазаруване на храна. Мнозинството от хора ще предпочетат да отидат в голяма верига магазини, която им предлага предимно вносни, обработени с редица химикали още от засяването си, зеленчуци и намазани с восък плодове, които лъщят под луминисцентните лампи.

И те знаят, че доматите ще са като от картон, а краставиците безвкусни. Ще знаят, че ябълките ще накарат децата им да се мръщят, че морковите няма да са сладки. Но поне ще могат да ги видят, да ги пипнат. А и са евтини. Далеч по евтини от не по-малко лъскавите зеленчуци и плодове, които се продават в магазините за здравословно, био, еко, зелено и още не знаем какво хранене. 

От другата страна на монетата са претенциите на био пазара. Доматите за по 8 - 10 лв./кг., моркови за 12 лв./кг., яйца по 1.20 лв. Вече има доста феремерския пазари, благодарение на които се появиха и продукти на по-разумни цени, макар че там от друга страна се срещат недобросъвестни производители или пък прекупвачи, които продават изцяло конвениционално произведени зеленчуци (с химия) под предтекст, че са 100% чисти.

В тази среда се появихме ние от Zelka.bg, които нямаме претенцията да се етикираме шумно, но имаме претенцията, че знаем, можем и произвеждаме наистина 100% чиста храна. Нещо повече, ние сме на 100% открити в работата си - всеки наш клиент е добре дошъл в градината ни да види как се случват нещата, да си набере сам зеленчуци, ако иска.

Като хора, които живеят сред природата, особено много ценим времето си. Гледането на чисти зеленчуци в мащаб, като нашия, изисква много, много ръчен труд. А той отнема време. Затова всяка една минута ни е важна. И също затова ценим и времето на нашите клиенти, като им предлагаме нещо, което никой друг все още не може да предложи както нас - редовни безплатни доставки до дома.

И ако това не ви е достатъчно, ето най-голямата, но и най-ценна промяна, която въвеждаме. Ние НЕ продаваме зеленчуците си на единична доставка. Макар и доста хора да искат да пазаруват така, защото им е по-удобно. Ние продаваме зеленчуците си на пакетен принцип (или абонаментен, както други му казват). Тоест, сега вие заявявате количествата зеленчуци, които искате да ви бъдат доставени през годината. Ние ги произвеждаме само сезонно, разпределяме ги в равни доставки и ви ги носим до адреса.

Но това е трудно! 

Не, не е трудно. Всъщност далеч не е толкова трудно да прецениш консумацията си на даден продукт за сезона.

Първо, ние ви даваме ясен ориентир от кога до кога се доставят зеленчуците, тоест знаете съответното количество за точно колко време трябва да ви стигне. 

Второ, имаме фиксирани пакети - Семейство и Приятел +, които са формирани на базата на количествата, поръчвани от нашите клиенти през годините и доста добре задоволяват нуждите от зеленчуци и плодове на едно семейство или две приятелски семейства. Тези пакети могат да ви помогнат много в ориентирането при консумацията.

Трето, имаме и Конфигуратор на пакет, който ви позволява вие сами да прецените колко и какви зеленчуци да си поръчате. Не е нужно да поръчате всичко, не е нужно да е по много. 
Този начин на работа ни позволява добре да си планираме производството и да ви предложим цени, които съвсем честно не знаем други ферми, със 100% чисто производство, със 100% прозрачност да предлагат. Може и да има, просто не ги знаем.

Защото 1 кг. голям, розов домат, в зависимост от пакета и отстъпките идва на цена от 2 до 2.5 лв. Цена, която дори наблъсканите с химия зеленчуци не успяват да конкурират. 

И последно, ние само ще се постараем да задоволим нуждата ви от качествени, истински сезонни зеленчуци и плодове. Ние ще ви помогнем още със снабдяването с млечни продукти, зимнина, мед и други важни за пълноценното хранене неща. При това, на наистина добра цена.

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...