100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Произведохме

Зеленчуците ни на масата ви - първи снимки

Страхотно е, когато трудът ти даде бързо резултат. Няма и два дни след първата доставка на зеленчуци от пакета ни в София и вече започнахме да получаваме първите отзиви и снимки с приготвени ястия! 

Ето какво ни е написала Миряна Мезеклиева: "И така от днес та чак до октомври. Край на пазаруването от магазините, Zelka.bg се грижи за мен! Някой беше казал, че храната е любов, айде, обичайте се и инвестирайте в свежи домашни зеленчуци всяка седмица. А, и един симпатичен младеж ви ги носи до вратата :)"

Миряна е приготвила впечатляващ киш с чери домати, от който определено огладняхме:



Отзиви получихме и от Даниела Динева, автора на страхотния кулинарен блог Cooks and Bakes.

За зеленчуците Дани написа следното: "Добро утро, приятели! На този прекрасен ден и празник, ви споделям откъде си набавям свежи и пресни зеленчуци. Мой приятел се занимава с производството им, което ми гарантира, че са расли на слънце, торени с оборска тор и са многооо вкусни. Доставя ги едно усмихнато момче до вратата веднъж седмично и ми отпада ходенето по пазарите с количката :) Няма да задавам въпроси "с какво са пръскани ябълките" или "тиквичките откъде са, трябват ми за бебе", защото поне знам, че са чисти и натурални. Втората снимка е току-що изпечени на скарата, поръсени със зехтин и сол :) Повече на Zelka.bg".

А Дани ни прати тези чудесни снимки на гриловани зеленчуци, овкусени със сол и зехтин, както и на кошницата, която и вие може да получавате всяка седмица:

Е, ако и вие искате здрава храна, всяка седмица, до вашата врата, регистрирайте се или ни пишете директно на [email protected]!

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...