100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Защо да изберете нашите зеленчуци

Защо зеленчуците ни не са copy-paste

През последните години хранителната индустрия, в комбинация с маркетинга, издигна в култ естетическите качества на зеленчуците и плодовете. Трудно ще намерите снимка в лайфстайл издание на криви краставици или пък домати с много неправилна форма. 

Вероятно ще се намерят специалисти, които да ви обяснят, как всъщност изкривяването или жълтото по краставиците е вследствие на неправилно гледане. Ще ви разкажат как по-големите тиквички задължително са презерели и не стават за ядене. 

В тази връзка имаме няколко важни неща за съобщаване. 

Първо, нашите зеленчуци изобщо не са с идеална форма. Съвсем честно да си го кажем - много са далеч от нея. И нямаме никаква амбиция да ги докарваме на форма. 

Второ, за сметка на естетиката, ние сме уверени във вкусовите качества на зеленчуците и плодовете ни. Ядем ги всеки ден :)

Трето, изпитваме 100% сигурност при всяка хапка, че ядем чисти продукти. Защото можем да използваме препарати, които ще доведат до по-добър естетически вид на продукцията, които са био основа, но въпреки това не го правим. Ние искаме да произвеждаме зеленчуци без никаква химия, каквото и да ни коства това.

Така например по нашите краставици, по-извитите, понякога има бледо жълти петна. Това не е, защото краставицата е болна. Такива петна се получават, защото някой краставици са близо до земята. Когато вали дъжд за няколко дни, при допира с влажната почва, краставицата променя цветя си. Обелете такава краставица и я опитайте. Вижте дали има вкусова разлика. 

В последните две седмици в градината ни се изсипаха сумарно над 240 л./кв.м. дъжд. Това е количество, което обикновено се излива за цялото лято. Въпреки това, всичките ни зеленчуци са добре. Нямаме никакви поражения от градушка и сме много щастливи от факта. 

Дълго време и достъпът до градината ни беше практически невъзможен, но с приятели успяхме да пробием и да започнем да берем, за да не чакат повече клиентите нова доставка. 

Със сигурност ще има зеленчуци, на които дъждът ще е повлиял върху визията. Но сме сигурни, че няма да е повлиял върху качеството.

Затова, когато си купувате зеленчуци или плодове - не съдете само по външния вид.

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...