100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Защо да изберете нашите зеленчуци

Защо зеленчуците ни не са copy-paste

През последните години хранителната индустрия, в комбинация с маркетинга, издигна в култ естетическите качества на зеленчуците и плодовете. Трудно ще намерите снимка в лайфстайл издание на криви краставици или пък домати с много неправилна форма. 

Вероятно ще се намерят специалисти, които да ви обяснят, как всъщност изкривяването или жълтото по краставиците е вследствие на неправилно гледане. Ще ви разкажат как по-големите тиквички задължително са презерели и не стават за ядене. 

В тази връзка имаме няколко важни неща за съобщаване. 

Първо, нашите зеленчуци изобщо не са с идеална форма. Съвсем честно да си го кажем - много са далеч от нея. И нямаме никаква амбиция да ги докарваме на форма. 

Второ, за сметка на естетиката, ние сме уверени във вкусовите качества на зеленчуците и плодовете ни. Ядем ги всеки ден :)

Трето, изпитваме 100% сигурност при всяка хапка, че ядем чисти продукти. Защото можем да използваме препарати, които ще доведат до по-добър естетически вид на продукцията, които са био основа, но въпреки това не го правим. Ние искаме да произвеждаме зеленчуци без никаква химия, каквото и да ни коства това.

Така например по нашите краставици, по-извитите, понякога има бледо жълти петна. Това не е, защото краставицата е болна. Такива петна се получават, защото някой краставици са близо до земята. Когато вали дъжд за няколко дни, при допира с влажната почва, краставицата променя цветя си. Обелете такава краставица и я опитайте. Вижте дали има вкусова разлика. 

В последните две седмици в градината ни се изсипаха сумарно над 240 л./кв.м. дъжд. Това е количество, което обикновено се излива за цялото лято. Въпреки това, всичките ни зеленчуци са добре. Нямаме никакви поражения от градушка и сме много щастливи от факта. 

Дълго време и достъпът до градината ни беше практически невъзможен, но с приятели успяхме да пробием и да започнем да берем, за да не чакат повече клиентите нова доставка. 

Със сигурност ще има зеленчуци, на които дъждът ще е повлиял върху визията. Но сме сигурни, че няма да е повлиял върху качеството.

Затова, когато си купувате зеленчуци или плодове - не съдете само по външния вид.

Полезни съвети

Как да НЕ изхвърляте никаква храна

Има хора, които казват „не мога да ям два пъти от едно и също ядене“ и ако остане такова, задължително отива в кофата. Или пък виждат, че някои зеленчук е променил леко цвета си и веднага го изхвърлят. Ние сме на другата крайност – мразим да хвърляме храна и особено качествена храна. Готовисме да направим всичко възможно, за да оползотворим дори леко започнала да се разваля храна, само и само з...

Вкусна питка с масло за Бабинден

На 8 януари отблезяваме Бабинден. Денят е хубав български празник, свързан с раждането на децата. Нарича се така, защото на празника се почита и помощта на бабите от селото, която те са оказали на младите майки по време на раждането, или т.нар. бабуване. Денят е свъ...