100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Защо да изберете нашите зеленчуци

Сготвено с продуктите на Zelka - апетитни снимки

Както не веднъж сме казвали, много сме благодарни и щастливи, когато нашите клиенти ни изпратят снимки с вкусотии, приготвени от нашите зеленчуци и плодове. Днес ви представяме няколко чудесни кадъра от Ирина, която е приготвила:

1. Страхотна салата от варени картофи с лук и магданоз

Картофите доставяме през юни месец - те са ранни, а магданозът почти през целия летен период. Картофите са подходящи както за варене, така и за печене или пържене. Много, много сладки!

2. Запечени картофи с масълце

3. Вкусни печени ябълки с канела

Ябълките започваме да доставяме през септември. Гледаме няколко сорта, всичките вкусни и подходящи както за директна консумация, печене, правене на сладко или пък изцеждане на пресен сок.

4. Варена царевица

Царевицата ни е супер сладка и знаем, че децата на нашите клиенти я обичат много. Затова и понякога успяваме да сложим нещичко и от нас допълнително. Освен това е и лесна за дълготрайно съхранение във фризера.

5. Патладжани с доматен сос

Патладжаните са ни личен фаворит, защото вкусът им е в пъти, пъти по-добър от този на конвенционално гледаните. Изключително сочни, а в комбинация с настъргани домати от нашите - вълшебство! Добавете и малко чесън и ще получите райско ядене.

Полезни съвети

За вкусните смокини и безкрайните им ползи

Смокините са един от плодовете, който сме свикнали да приемаме по-скоро в сушено състояние. Причина за това е краткият сезон на пресните смокини, както и фактът, че не са особено трайни. Сушените смокини са също толкова полезни както и пресните, като разликата между тях е, че сушените съдържат повече захари. 100 г пресни смокини имат 74 ккал, докато същото количество сушени – цели 250 ккал. Осв...

Ето с кои храни да се предпазим от настинка

С това непрекъснато променящо се време навън никой не е застрахован от настинка. Не преценяваме как точно да се облечем. Освен това грипът продължава да върлува и дори по-студените температури за кратко да са го стопирали, то при най-малкото затопляне, отново ще започнат болестите. Затова е изключително важно да се грижим добре за себе си и за близките си. Разбира се, храната оказва з...