100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Произведохме

Покажете на децата си как се правят зеленчуците

Една от големите ползи на това да сте наши клиенти е, че ние позволяваме на всички, закупили пакет от нас да дойдат и сами да наберат зеленчуците от градината ни. Но днес няма да говорим за това, описали сме го подробно в страницата "Набери си сам". Днес ще ви поканим да дойдете със семейството и най-вече, да вземете децата - за да може да видят с очите си как всъщност се правят зеленчуците.

Знаем колко е трудно в днешно време да дадете възможност за истинска среща между децата си и природата. Казваме го от опит и без да съдим. Целият ръководен екип на Zelka.bg е съставен от хора, които са прекарали между 10 и 20 години в София и познаваме перфектно ритъма на града. Няма да ни чуете да кажем, че София е лоша или хората не стават, просто имаме други приоритети и знаем, че е най-правилно да ги следваме на село.

Но знаем, че всяко едно семейство, колкото и да обича живота в големия град, ако има деца трябва да им осигури възможност да опознаят природата. Тъжен факт е, че има деца, които не са виждали домат в градина, не са виждали тиквички или пипер. Не знаят как излгеждат растенията, а познават само техните плодове. Няма лошо в това децата да растат с новите технологии и да стават все по-добри в един забързан свят, но връзката със земята и физическия труд са изключително възпитателни. Те учат децата на дисциплина, на грижа, учат ги и на човещина в един за мнозина може би архаичен смисъл - този, който ние сме наследили от нашите баби и дядовци.

Затова и ние сме максимално отворени към всички и приветстваме клиентите ни да дойдат с децата. Ние ще им осигурим едно наистина смислено изживяване в градината. Ще научат повече за зеленчуците, ще научат повече за работата с тях. Няма да ги направим селскостопански работници, но сме сигурни, че ще възпитаме у тях уважение към труда и обич към природата.

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...