100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Произведохме

Покажете на децата си как се правят зеленчуците

Една от големите ползи на това да сте наши клиенти е, че ние позволяваме на всички, закупили пакет от нас да дойдат и сами да наберат зеленчуците от градината ни. Но днес няма да говорим за това, описали сме го подробно в страницата "Набери си сам". Днес ще ви поканим да дойдете със семейството и най-вече, да вземете децата - за да може да видят с очите си как всъщност се правят зеленчуците.

Знаем колко е трудно в днешно време да дадете възможност за истинска среща между децата си и природата. Казваме го от опит и без да съдим. Целият ръководен екип на Zelka.bg е съставен от хора, които са прекарали между 10 и 20 години в София и познаваме перфектно ритъма на града. Няма да ни чуете да кажем, че София е лоша или хората не стават, просто имаме други приоритети и знаем, че е най-правилно да ги следваме на село.

Но знаем, че всяко едно семейство, колкото и да обича живота в големия град, ако има деца трябва да им осигури възможност да опознаят природата. Тъжен факт е, че има деца, които не са виждали домат в градина, не са виждали тиквички или пипер. Не знаят как излгеждат растенията, а познават само техните плодове. Няма лошо в това децата да растат с новите технологии и да стават все по-добри в един забързан свят, но връзката със земята и физическия труд са изключително възпитателни. Те учат децата на дисциплина, на грижа, учат ги и на човещина в един за мнозина може би архаичен смисъл - този, който ние сме наследили от нашите баби и дядовци.

Затова и ние сме максимално отворени към всички и приветстваме клиентите ни да дойдат с децата. Ние ще им осигурим едно наистина смислено изживяване в градината. Ще научат повече за зеленчуците, ще научат повече за работата с тях. Няма да ги направим селскостопански работници, но сме сигурни, че ще възпитаме у тях уважение към труда и обич към природата.

Полезни съвети

За вкусните смокини и безкрайните им ползи

Смокините са един от плодовете, който сме свикнали да приемаме по-скоро в сушено състояние. Причина за това е краткият сезон на пресните смокини, както и фактът, че не са особено трайни. Сушените смокини са също толкова полезни както и пресните, като разликата между тях е, че сушените съдържат повече захари. 100 г пресни смокини имат 74 ккал, докато същото количество сушени – цели 250 ккал. Осв...

Ето с кои храни да се предпазим от настинка

С това непрекъснато променящо се време навън никой не е застрахован от настинка. Не преценяваме как точно да се облечем. Освен това грипът продължава да върлува и дори по-студените температури за кратко да са го стопирали, то при най-малкото затопляне, отново ще започнат болестите. Затова е изключително важно да се грижим добре за себе си и за близките си. Разбира се, храната оказва з...