100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Рецепти

Крем брюле с 3 съставки, което няма как да сбъркате

60 мин.

Крем брюле е един от най-известните и обичани десерти по света. Забелязвали ли сте, че крем брюле и крем карамел се правят с почти едни и същи продукти и на вкус не се различават кой знае колко, но крем карамелът е обикновен десерт, който всеки си прави вкъщи, докато крем брюле някак звучи по-класно и елитно.

Познаваме изключително много хора, които най-редовно правят крем карамел, но някак си ги е страх да се захванат със сложното крем брюле. Е, за тях и за всички останали като тях, искаме да ви кажем, че крем брюле не се прави никак трудно.

Днес обаче искаме да ви покажем една идея за приготвяне на крем брюле, която е доста далеч от традиционната рецепта. Една рецепта, която наистина няма как да бъде сбъркана. Хубавото на тази рецепта е, че може много да импровизирате с вкуса. А още по-хубавото е, че са ви нужни само 3 съставки – 2 от които сме сигурни, че винаги имате вкъщи!

Време е да ви разкрием тайната съставка за това крем брюле. И това е сладолед! Едва ли сте си помисляли, че сладоледът може да се превърне в основа за друг десерт, но ето че може. Тази рецепта е подходяща, когато имате останал сладолед, който много пъти е бил размразяван и отново замразяван. За да не изхвърлите сладоледа, може да го превърнете в страхотен съвсем друг десерт.

Продукти за 1 купичка:

70 г ванилов сладолед

1 жълтък

1 с.л. захар


 

Начин на приготвяне:

Сложете сладоледа да се разтопи в микровълнова за не повече от 30 секунди. Можете и да го оставите на просто на стайна температура.

Добавете към него жълтъка и разбъркайте много добре до хомогенизиране на сместа. Изсипете сместа в подходяща купичка и печете на водна баня във фурна, загрята на 160 С, около 40-50 минути.

После трябва да оставите крема брюле да се охлади поне 2-3 часа в хладилник. Насипвате отгоре захарта и запичате с горелка. Ако нямате горелка, можете да пуснете фурната на функция „грил“ и да разтопите захарта във фурната.

Хубавото на тази рецепта е, че можете да използвате всякакъв сладолед – шоколадов, ягодов, с карамел, с парченца шоколад. Ако правите крем брюле със сладолед, който не е ванилов, използвайте цяло яйце вместо само жълтък.

Надяваме се идеята да ви хареса!

 

 

 

Други рецепти

Плодова коледна елхичка

Украсяването на коледната елха е чудесна традиция, която обаче напоследък често бива заменяна от любопитни алтернативи. Коледната елха всъщност въобще може да не бъде елха, а да бъде изработена от...