Класическа рецепта за гуакамоле
Гуакамолето е вкусно мексиканско предястие, което традиционно се сервира с начос или царевичен чипс. Макар и нетрадиционно, в приготвянето му няма нищо сложно – нужни са само няколко съставки и не повече от 5 минути. Тайната на вкусното гуакамоле е хубавото авокадо, затова се постарайте да изберете добре узряло авокадо.
Продукти:
3 броя авокадо
2 скилидки чесън
2 домата
Сокът от 1 лайм
1 глава червен лук
½ връзка пресен кориандър
1 зелена чушка
2-3 с.л. зехтин
Сол
Начин на приготвяне:
Махнете костилките на авокадото, сложете го в купа и намачкайте добре с вилица. Към него добавете сокът от лайм. Обелете доматите и нарежете на кубчета. Нарежете на ситно чушката и лука. Прибавете ги към авокадото. Овкусете със зехтин, сол и пресован чесън. Накрая добавете и наситнения кориандър – ако не намерите пресен кориандър, заменете с магданоз.