Хрупкави пурички с кайма
Нещо като солети, но не съвсем.
Нещо като пица, но не съвсем.
Нещо, подходящо както за вечеря, така и за хрупкане пред телевизора.
Нещо, което злоядите деца биха харесали.
Продукти:
1 глава лук
2 скилидки чесън
500 г телешка кайма
Подправки за овкусяване – сол, пипер, червен пипер, чубрица, риган
500 г тесто за пица
200 г смес от настъргани сирена – чедър, кашкавал, ементал
Зехтин
Начин на приготвяне:
В тиган задушете наситнените лук и чесън с малко мазнина. Прибавете каймата и подправките и я раздробете на трохи с дървена шпатула.
Разточетете тестото и го нарежете на ленти с дебелина 5 см. На всяка лента сложете от плънката, отгоре наръсете от настърганите сирена. Притиснете двата края на лентата, така че да се затвори и да се получи пуричка. Наредете пуричките в тава, застлана с хартия, намажете със зехтин и печете в загрята на 180 С фурна около 10-12 минути. После наръсете с още малко сирена и върнете за 2-3 минути във фурната. Сервирайте веднага.