100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Рецепти

Хрупкави пурички с кайма

30 мин.

Нещо като солети, но не съвсем.

Нещо като пица, но не съвсем.

Нещо, подходящо както за вечеря, така и за хрупкане пред телевизора.

Нещо, което злоядите деца биха харесали.

 

Продукти:
1 глава лук
2 скилидки чесън
500 г телешка кайма
Подправки за овкусяване – сол, пипер, червен пипер, чубрица, риган
500 г тесто за пица
200 г смес от настъргани сирена – чедър, кашкавал, ементал
Зехтин
 

Начин на приготвяне:
В тиган задушете наситнените лук и чесън с малко мазнина. Прибавете каймата и подправките и я раздробете на трохи с дървена шпатула.
Разточетете тестото и го нарежете на ленти с дебелина 5 см. На всяка лента сложете от плънката, отгоре наръсете от настърганите сирена. Притиснете двата края на лентата, така че да се затвори и да се получи пуричка. Наредете пуричките в тава, застлана с хартия, намажете със зехтин и печете в загрята на 180 С фурна около 10-12 минути. После наръсете с още малко сирена и върнете за 2-3 минути във фурната. Сервирайте веднага.

 

Други рецепти

Плодова коледна елхичка

Украсяването на коледната елха е чудесна традиция, която обаче напоследък често бива заменяна от любопитни алтернативи. Коледната елха всъщност въобще може да не бъде елха, а да бъде изработена от...