100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Рецепти

Безглутенова пица с картофен блат

60 мин.

Пицата е любимо ястие на всички, но често я избягваме, заради факта, че не е особено полезна.
Традиционно пицата се прави с блат с бяло брашно, за което всички знаем, че никак не е добро за организма ни. Но и пицата, както всяко друго ястие, може да се приготви с алтернативни продукти и да се превърне във вкусна и полезна храна.

Продукти:


За блата:
700 г картофи
50 г чедър
1 яйце
2 с.л. зехтин
Сол, пипер

За гарниране на пицата:
100 г моцарела
30-40 г чоризо или пеперони
Няколко чери домата
Босилек, риган

 

Начин на приготвяне:


Обелете и настържете картофите. С помощта на кърпа или тензух изцедете от настърганите картофи излишната течност. Към тях добавете настъргания чедър (може да замените с кашкавал), яйцето, мазнината и подправките. Разбъркайте добре. От тази смес върху хартия за печене оформете тънък блат – може да направите правоъгълна или кръгла форма. Сложете в загрята фурна и печете 25-30 минути на 200 С. После извадете блата и отгоре наредете продуктите за гарниране. Може да използвате, каквото искате. В случая – моцарела, чоризо, нарязани чери домати, сух риган и сух босилек.
Запечете до готовност и гарнирайте с пресен босилек.

 

Други рецепти

Плодова коледна елхичка

Украсяването на коледната елха е чудесна традиция, която обаче напоследък често бива заменяна от любопитни алтернативи. Коледната елха всъщност въобще може да не бъде елха, а да бъде изработена от...