100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Поръчайте, опитайте и платете, ако харесате

Полезни съвети

Никулденска рецепта за риба в плик

Продължаваме с рецепти за никулден! След като вече ви предложихме риба с орехов сос и рецепта за филе от риба с бяло вино, днес се спряхме на нещо малко по-различно - риба в плик!

Би трябвало да ви отнеме около 30 минути да направите тази вкусотия за празника, а количествата продукти, описани по-долу ще ви стигнат за четири порции.

1. Вземете 4 филета замразена треска. Размразете и мариновайте с рибения и уни соса.

2. Задушете в 2 с.л. олио ситно нарязания чесън и лук. Добавете спанака и задушете. Поръсете със сол и черен пипер. Дръпнете от котлона и добавете ситно нарязания естрагон. 

3. Вземете 1 кора ръчно точени кори, намажете с останалото олио. Сипете половината от спанака върху кората. Наредете филетата и разпределете останалия спанак.

4. Направете пакет от кората, като оставите прегъната част отдолу.

5. Поставете в тава и печете 20 мин в предварително загрята фурна на 200 С.

ПРОДУКТИ

4 с.л. олио

2щипка сол

2 с.л. уни сос

2 с.л. рибен сос

5 стр. естрагон

400 гр. спанак

1 к.л. черен пипер млян

1 вр. лук кромид пресен

1 гл. лук кромид стар

3 ск. чесън стар

1 бр. кори за баница

4 гр. треска филе

Полезни съвети

Zelka.bg съветва - как се съхранява целина

Целината е много масов продукт в България и има своите доказани полезни качества. Но както с повечето продукти, понякога при готвене остават количества, които са проблеми за съхранение. И в доста от тези случаи се стига до разваляне и съответно изхвър...

Честит Никулден!

На всички празнуващи днес - моряци, търговци, банкери и именици - честито! На всички, които обичат риба и за днес са се подготвили, също Честит Никулден! За нас това е любим момент от годината, защото имаме именици и знаем...