100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Поръчайте, опитайте и платете, ако харесате

Полезни съвети

Кой ще бъде топ здравословен продукт през 2018-та година? Част II

 

В предната статия ви споделихме едно от нашите предположения за топ здравословен продукт през новата година. Това беше хинапът. Сега е време да ви споделим втората ни догадка – смятаме, че другият топ продукт за 2018-та година ще бъде хускът. Отново държим да наблегнем, че това са само наши предположения, а дали ще бъде така, ще разберем през годината.

Какво е хуск? Това е растението индийски бял живовляк, станало по-популярно като хуск или фибри хуск. Растението съдържа голямо количество влакна и именно затова е богато на фибри. Използва се от векове в Аюрведа, както и в традиционната китайска медицина.

Самото растение се състои от множество фибри и водоразтворими влакна, които, след като попаднат в стомаха, попиват водата и образуват плътен гел, който придава чувство за ситост. Затова хускът се препоръчва за хора, които искат да отслабнат.

Освен това този гел предпазва стените на стомаха и червата и два възможност на лигавиците да се възстановят, например при възпаления, гастрит, ентероколит.

Освен това хускът спомага за дейността на червата и подобрява функцията на цялата храносмилателна система. Редовната консумация на хуск изчиства токсините от тялото и влияе върху нивата на холестерола – намалява лошия холестерол и увеличава добрия. За разлика от хинапа, който не се препоръчва за хора с проблеми с кръвната захар, то хускът е изключително подходящ, тъй като регулира нивата на кръвната захар. Индийският живовляк се препоръчва както при диария, така и при запек.

Консумацията на хуск влияе положително и върху черния дроб, и върху жлъчката. Хускът намалява риска от камъни в жлъчката и камъни в бъбреците. Билката действа добре и върху здравето на сърцето – консумацията на хуск намалява с 40% риска от сърдечни заболявания. Редовната консумация на хуск намалява и риска от инсулт.

Не по-малко важно е и въздействието на билката върху здравето на кожата – особено се препоръчва за изчистване на гъбички по естествен път.

Как обаче се консумира тази супербилка? Тя може да се намери в аптеките и специализираните био магазини. Най-добре е да се приема разтворена във вода, но може и да се разтвори в друга течност – мляко, кефир, смути, фреш. 1 супена лъжица от билката се разтваря в 200 мл хладка течност и се изпива веднага. Това може да се случва по 1-2 пъти дневно.

Задължителното при прием на хуск е да се увеличи и дневният прием на вода. Течността трябва да е добре разбъркана, за да се преглътне лесно. Тази напитка е богата и на пребиотици, които са изключително полезни за организма.

Консумацията на хуск няма странични ефекти за организма и може да се консумира от всички. Деца до 6 години също могат да приемат от билката, но в по-малки количества – 1 чаена лъжичка. Има установени случаи на алергия към това растение, но те се срещат изключително рядко. 

Полезни съвети

Магическа рецепта с тиквички от Хермина Емирян

Тъй като в момента доставяме най-вкусните тиквички до нашите клиенти, редно е и да споделим малко обратна връзка. Един от най-изявените ни кулинари е Хермина Емирян, която ни сподели своята магия за правене на вкусни тиквички.  Както казва Хермина: "Рецептата е много проста!" 1. Тиквичките се нарязват на тънко и се нареждат в тава на един ред върху хартия за печене.&nbs...

Свирчовината стигна и до кралската сватба във Великобритания

Нашият любим сок от бъз, който в момента разнасяме до клиентите ни, успя да достигне под формата на вкусова комбинация не къде да е, а в Кралския двор на Великобритания!  Поводът е изключителен - сватбата на принц Хар...